Bună!               prima
Monica sunt.

Mi-am început ziua cu o cafea tare şi cu zâmbetul pe buze. 🙂
Am atâtea motive să fiu fericită şi recunoscătoare, pentru tot ceea ce îmi oferă viaţa în fiecare zi.

Dimineţile mele încep la ora 6. Îmi spun “bună dimineaţa, mie! “ şi sar din pat. Îi dau tenului meu o porţie mare de apă rece şi mă privesc în oglindă. Faţa mea e senină şi aşteaptă cu nerăbdare, provocările zilei.

Nu am mult timp la dispoziţie până plec la birou, aşa că timpul meu este bine organizat. Nu a fost dintotdeuna aşa, dar nu a avut ce face, şi a fost nevoit să treacă de partea mea. 🙂
Ritualul meu de înfrumuseţare este unul simplu, dar care îmi conferă starea de bine, pentru întreaga zi.
Vrei să ştii cum fac eu să arăt bine în mai puţin de 15 minute?

Înainte de asta, dă-mi voie să-ţi povestesc ceva.
M-am născut cu nişte ochi albaştri, pe care toată lumea îi laudă, deşi eu am învăţat foarte târziu să-i pun în valoare. Genele mele sunt lungi, dar blonde, aşa că pentru mine, machiajul a devenit o necesitate. Când eram mică, îmi doream tare mult să fiu brunetă. Mi se părea mult mai uşor, decât să fii “spălăcită”. 🙂

Parcă trăsăturile mele naturale nu vroiau deloc să se afirme, şi să-mi facă exteriorul mai atractivAşa că, dacă Dumnezeu nu-ţi dă, nu se supără dacă îţi iei singura. 🙂 

Şi am început să experimentez culori şi produse, până când am descoperit ce mă pune cel mai bine în valoare. Vreau să ştii  că eu nu sunt adepta stridentului, şi că prefer doar accentuarea naturalului. Nu-ţi trebuie cursuri şi diplome, să ştii ce este mai bine pentru tine. Dar să revenim la ritualul meu zilnic de înfrumuseţare.
Iţi spuneam că durează mai puţin de 15 minute şi are doar 7 paşi.

  1. Curăţare – dimineaţa, eu îmi spăl faţa, doar cu apă rece,
  2. Hidratare – aplic o cremă uşoară, din gama “baby”,
  3. Acoperire – folosesc un fond de ten şi un baton corector. În funcţie de necesităţile tenului tău, poţi folosi ambele produse, doar unul dintre ele sau nici unul. Când aplici produsul, ai grijă să-l uniformizezi foarte bine, prin mişcări circulare şi ascendente. Recomandarea mea: când alegi fondul de ten şi batonul corector, aplică un strat subţite pe mână, la baza degetului mare. Îţi vei da seama de nuanţa potrivită tenului tău şi vei observa si consistenţa produsului. 
  4. Definire sprâncene –  tb_max-factor-eyebrow-pencil-hazelfolosesc un creion pentru sprâncene, în nuanţa părului meu natural. Creionarea se face prin trasearea unor linii subţiri şi scurte, care să imite firele de păr. Pentru a evita aspectul nenatural, pictat, nu colora toată sprânceana. De asemenea, după aplicare, periază toată suprafaţa. În acest fel, culoarea se distribuie uniform pe firele de păr. În funcţie de necesităţile sprâncenelor tale şi de forma lor, poţi aplica mai mult sau mai puţin creion.
  5. Aplicare fard de ochi – este de preferat să foloseşti un produs “trio”, alcătuit dintr-un fard bază (nuanţa din mijloc, 2), un fard iluminator (nuanţa cea mai deschisă, 3)  şi un fard contur (nuanţa cea mai închisă, 1).images
    Cum fac eu? Prima dată, aplic fardul de bază (2), pe suprafaţa mobilă a pleoapei. După, aplic fardul iluminator (3), pe arcadă şi în colţul intern al ochiului. La sfarşit, trasez  o linie fină, la baza ochiului, folosind conturul (1) sau dermatograful.
    Recomandarea mea: pentru o nuanţă mai intensă, umezeşte buretele aplicatorului, înainte de aplicare.
  6. Rimelare – nu am un rimel preferat şi nici nu sunt adepta unei anumite mărci. Genele mele nu sunt direct proporţionale cu preţul rimelului. 🙂
    images (1)
    Aşa că,  alege cu încredere orice fel de rimel, de preferat însă, să aibă periuţa, cât mai scurtă şi cât mai subţire, pentru a putea să aplici rimelul pe toată suprafaţa genelor. Aplicarea se face de la dreapta spre stânga, de la colţul intern spre cel extern al ochiului. Mişcarea de aplicare pe gene, este de jos în sus, în zig-zag şi periuţa trebuie menţinută câteva secunde la baza genelor. Pentru efectul de “ochi mai mari”, aplică rimel şi pe genele inferioare. Pentru o privire mai intensă, aplică şi al doilea strat de rimel,dar numai după ce primul strat, s-a uscat complet. Joacă-te cu culoarea rimelului, şi alternează negrul cu albastru, mov sau maro. Vei obţine un aspect mult mai natural.
    Recomandarea mea:
    pentru o curbare mai intensă a genelor, foloseşte un cleşte de gene, înainte şi după rimelare. 
  7. Aplicare fard de obraz- încearcă să aplici şi pasul 7 şi să nu sari peste el. De ce spun asta? Pentru că, multe femei nu consideră acest pas ca fiind unul important. Eu te asigur că este detaliul care face diferenţa. Este cel care accentuează trăsăturile feţei tale. Fie că alegi un fard de obraz mat, sidefat, bronzant sau iluminator, aplică o cantitate mică de produs pe pomeţii tăi şi scoate-i în evidenţă. Nu ai nevoie decât de un aplicator şi cu mişcări circulare şi ascendente pe obraji, ţi-ai finisat machiajul.

După cum ai observat, ritualul meu de înfrumuseţare este unul simplu de aplicat. Însă rezultatul lui, este cel care te scoate din anonimat. Îţi propun să nu mai laşi să treacă nici o zi, în care să nu îţi faci şi tu, propriul tău ritual de frumuseţe. 

Joacă-te cu produsele, experimentează, fii curioasă!
Este vorba de tine şi de viaţa ta. Şi te anunţ că şi tu, ca şi mine, ai doar una! 🙂

De azi, pune-ţi zâmbetul frumos pe chip, şi adaugă lumină şi culoare!

Te invit să-mi scrii mai jos, care este ritualul tău de înfrumuseţare zilnică.
Cum îţi porţi tu chipul în casă şi în lume?

Până data viitoare, te îmbrăţişez cu drag,
Monica

Comments

comments

66 Shares
Share66
Tweet
Pin
Share