la taraHei!
Monica sunt.

Am revenit după un week-end în care m-am relaxat şi am respirat aer proaspăt de ţară. Am fost să-mi vizitez bunicii şi m-am întors plină de energie. Pentru două zile, am uitat de conexiunea la internet şi m-am bucurat de mine, alături de familie.

Anii care trec te schimbă şi o dată cu trecerea timpului ţi se schimbă şi priorităţile. Dacă în copilărie era un chin să mă duc la bunici, acum a devenit o binecuvântare care îmi aduce în suflet multă lumină şi pace.

Acolo totul e simplu, liniştea deţine controlul şi timpul are altă unitate de măsură. Iubesc dimineţile în care satul doarme şi serile în care mirosul de mămăligă, îmi aminteşte unde sunt.

Mi-am revăzut mătuşile, verişoarele şi în discuţiile cu ele, nu am putut să nu fiu atentă la machiajul folosit sau lipsa lui. Poate o să-mi spui că rimelul şi rujul nu-şi au locul la întrunirile de familie de la ţară, dar eu nu sunt de acord cu asta.

În bagajul minuscul pe care mi l-am făcut pentru două zile, am pus alături de cartea pe care o citesc, 8 produse cosmetice de care nu pot să mă dezlipesc:

  • crema nuanţatoare. Am ales o cremă nuanţatoare (un produs mini), pentru a combina 2 produse într-unul. În felul acesta am renunţat la crema de zi şi la fondul de ten.
  • pudra compactă. Pentru că am tenul mixt-gras, pudra este indispensabilă pentru mine. Şi nici de data asta, nu m-a dezamăgit. Am aplicat o cantitate foarte mică de produs, care şi-a făcut bine treaba, până seara tărziu.
  • creionul pentru sprâncene. Sprâncenele mele sunt în mod natural, destul de deschise ca nuanţă. Le vopsesc singură, acasă, cam la două-trei săptămâni. Apropo, despre asta o să scriu un material cât de curând, pentru că este mult mai simplu decât pare. Şi pentru că sprâncenele mele sunt vopsite, uneori mai au nevoie de mici retuşuri. Cine poate face cea mai bună treabă în acest caz? Şi nici nu ocupă mult loc în geantă? Ai ghicit! Un creion pentru sprâncene. Eu folosesc unul maro închis, cu o perie foarte utilă în capăt.
  • cremfardul crem de pleoape. După cum ţi-am povestit într-un articol trecut, fardul crem este potrivit pentru toate culorile de ochi şi poate fi purtat în orice moment al zilei. Ca să nu mai spun că se asortează cu orice ţinută şi este într-adevăr un prieten de nădejde. Eu am unul uşor sidefat, sub formă de pudră, care lasă impresia de textură cremoasă. În felul acesta ochii mei albaştri sunt plini de lumină şi primesc multe complimente.
  • un creion maro pentru ochi. Folosesc unul care are o ascuţitoare inserată în capac. Nu mai sunt stresată de faptul că vârful creionului s-ar putea rupe în orice moment. De ce maro? Pentru că este o nuanţă adecvată unui machiaj natual de zi.
  • albastrurimelul albastru. Trebuie să recunosc că l-am descoperit de puţin timp, asta pentru că înainte foloseam doar rimel negru sau maro. Rimelul albastru a fost pata de culoare în machiajul ochilor. Să-ţi mai spun că s-a asortat de minune cu fardul crem şi creionul maro?
  • un luciu de buze hidratant. Are o nuanţă nude, gust de şerbet şi efect imediat de mărire. Sunt foarte încântată de el şi a contribuit alături de celelalte produse, la realizarea unui machiaj natural.
  •  Un fard de obraz. Nu puteam să renunţ la blush. Cu un pic de produs roz-piersică, obrajii mei se trezesc la viaţă.

Şi uite aşa, cele 8 produse enumerate mai sus, m-au ajutat să port pe chip, un machiaj discret dar care să mă scoată totuşi din anonimat. Am mai spus-o şi o s-o repet de câte ori va fi nevoie:

Machiajul NU înseamnă mască sau stridenţă!
Machiajul NU te face arificială !
Machiajul ESTE aliatul tău numărul 1!

Nu-l mai respinge şi încearcă să-l cunoşti mai bine.

În articolul următor, îţi voi prezenta ce înseamnă un machiaj natural şi care sunt produsele de care ai nevoie pentru a-l realiza. Dar până atunci, am o provocare pentru tine. 

Am nevoie să-mi scrii mai jos, care sunt situaţiile în care nu te machiezi deloc, dar şi ce motive ai pentru asta. Te bagi?

Pe curând!

Comments

comments

32 Shares
Share32
Tweet
Pin
Share