Bună şi bine ai revenit pe Femeia Cochetă! 🙂

Dimineaţă la cafea, una dintre colegele mele, m-a întrebat care este rolul pudrei şi dacă este necesar să-şi cumpere una. Pentru că a mai avut o astfel de intenţie, dar tot ce a încercat pe faţa ei nu a avut un aspect tocmai plăcut. Mi-am dat seama că nu era prea bine informată cu privire la acest produs, aşa că m-am gândit să-ţi scriu şi ţie, ce am discutat cu ea.

1

Pudra, este produsul cosmetic care are rolul de a fixa anticearcănul şi fondul de ten, pentru câteva ore bune. În plus de asta, ea este cea care conferă pielii un aspect proaspăt. Pentru mine, posesoare a unui ten gras, pudra este o necesitate. Pe lângă faptul că îmi fixează fundaţia, absoarbe şi excesul de sebum pe care îl secretă tenul meu în timpul zilei.

Ca să înţelegi mai bine, o să împart articolul în 3 mari categorii: PUDRA FIXATOARE, BRONZERUL ŞI BLUSH-UL.

1. PUDRA FIXATOARE

  •  Culoarea potrivită

compactaCa fundație, pudra funcționează bine numai atunci când are nuanţa potrivită. Pentru majoritatea femeilor sunt potrivite nuanţele cu subtonuri galbene. Ce înseamnă asta? În timp ce culoarea pudrei variază ca intensitate de la deschis până la închis, baza trebuie să fie galbenă. În niciun caz roz sau albă! Galbenul este cel care va da caldură la nivelul pielii. Pudra de culoare albă este potrivită doar pentru cele cu pielea rece, cu ten de porţelan şi tente de albastru.

  • Textura idealăpulbere

Pudra poate fi pulbere sau compactă. Cea de a doua, este cea mai bună pentru fixare. Se distribuie în cantitate mică pe ten şi are putere de acoperire. Atenţie însă! Nu toată lumea are nevoie de pudră. Femeile cu pielea foarte uscată pot folosi pudra doar pentru a fixa anticearcănul de sub ochi .

  • Instrumente necesare

Instrumentele corect alese distribuie cantitatea de pudră de care ai nevoie. Foloseşte o pensulă mare din păr natural,  cu perii moi, de formă conică. Cu o altă pensulă curată, treci peste întreagă faţă pentru a a elimina eventualul exces de pudră. Dacă ai tenul uscat, aplică pudra cu o pensulă mică pentru anticearcăn, sub şi în jurul ochilor, în jurul gurii şi a nasului.

Dacă ai tenul gras, ia în calcul că acesta poate transforma pudra în timp, în nuanţe de galben sau de portocaliu. De aceea este indicat să alegi o culoare mai deschisă.

  •  Probleme! cum le rezolv?

Nuanţa pielii este cenuşie = adaugă culoare caldă sau bronzer/ bază galben-aurie,

Nuanţa tenului este portocalie = Ai tenul gras? Ai observat dacă în timp s-a schimbat culoarea? Adaugă un pic de pudră pulbere translucidă, cu baza albastră și aşteaptă să vezi rezultatul.

Pielea pare crapată = Pielea este prea uscată şi are nevoie de hidratare sau raportul de hidratare este corespunzător, însă ai folosit o cantitate prea mare de pudră.

2. BRONZER şi AUTOBRONZANT

Sunt 2 produse care imită aspectul sănătos al soarelui şi sunt folosite ca şi corectoare pentru a încălzi tenul.

Bronzerele sunt compatibile cu toate tonurile de piele, cu excepţia tenului porţelan! Pe acest tip de ten, un bronzer face pielea să arate murdară.

Autobronzantele pot fi folosite atât pe faţă, cât şi pe corp,  pentru a adăugă culoare şi pentru a ascunde defectele. Atunci când este folosit pe faţă, autobronzantul trebuie aplicat cu câteva ore înainte de machiaj. Nu uita de gât şi de urechi! Dacă ai tenul închis, poţi folosi autobronzantul ca un fard de obraz, iar dacă tenul este deschis sau mediu, alege un bronzer pentru zona obrajilor.

  • Culoarea potrivită

Bronzerele pot avea o bază maro, roşie, albastră, portocalie sau galbenă. Dacă ai pielea:

albăstruie/porţelan(Gwyneth Paltrow) – bronzerul potrivit este roz sau piersiciu,

gp

deschisă  (Drew Barrymore) – bronzerul potrivit este  bej -maro, cu un pic de roz,

db

medie (Sienna Miller) – bronzerul potrivit este roz -maroniu cu un pic de portocaliu,

sm

medie-închisă (Jennifer Lopez) – bronzerul potrivit este  maro- portocaliu,

jl

închisă (Vanessa Williams)- bronzerul potrivit este roșu- maroniu,

vw

foarte închisă  (Venus Williams) – bronzerul potrivit este maroniu- albastru.

v

  •  Bine de ŞTIUT!

bronzer compactBronzerele sunt disponibile sub formă de pudră mată sau sclipitoare, perle, tuburi cu gel sau sub formă de cremă. Autobronzantele sunt disponibile sub formă de cremă şi gel sau sub formă lichidă, prevăzute cu pulverizatoare.

Cel mai simplu de aplicat este bronzerul sub formă de pulbere. Se foloseşte pentru a adăuga o tentă de culoare pielii și pentru a corecta lumina pe fondul de ten.

Formula cremoasă este mai strălucitoare şi  funcționează mai bine pe tenul masculin.

perle

Bronzerele pot fi folosite ca şi corectoare, pentru că unele femei au mai multe tonuri de culori pe faţă decât pe gât. Cu puţin bronzer, se poate încălzi pielea din zona gâtului. De asemenea, bronzerul poate uniformiza tonul pielii atunci când tenul prezintă pete solare sau acnee rozacee.

 Autobronzantul ascunde cu succes celulita și venele de pe picioare şi poate lumina un ten obosit.

  •  Cum aplic autobronzantul?

Se aplică întotdeauna pe pielea curată, demachiată şi exfoliată. Genunchii şi coatele sunt de cele mai multe ori zone cu piele uscată şi aspră.

aplicare autobronzant

Foloseşte o cantitate mică de produs, în strat subtire şi aşteaptă să observi modificarea culorii. Apoi, aplică al doilea strat pentru un bronz mai profund. Reţine că este mai ușor să construieşti treptat nuanţa dorită decât să repari eventualele greşeli. Spală-ţi mâinile imediat după utilizare, pentru că produsul pătează palmele şi pielea dintre degete.

Aşteaptă măcar 10 minute de la aplicarea autobronzantului, înainte de a folosi orice produs de machiaj. Însă, cele mai multe autobronzante se fixează ca şi nuanţă după aproximativ o oră.

Unele autobronzante pot fi îndepărtate cu suc de lămâie. Dacă nu eşti pe deplin mulţumită de rezultat, aplică un strat suplimentar de autobronzant, pentru o mai bună uniformizare.

3. BLUSH-UL

Dintre cele 3 tipuri de pudră pe care le-am descris, acesta este preferatul meu. Blush-ul este folosit pentru a crea un aspect sănătos.

Pentru alegerea culorii potrivite, cel mai bine este să îţi priveşti faţa demachiată după ce faci efort fizic. Observă ce nuanţă au obrajii tăi şi aceea este culoarea care ţi se potriveşte.

  • Formule de blush

Praf. Este cel mai uşor de folosit, se amestecă bine în piele şi este potrivit pentru toate tipurile de piele.

Gel. Oferă o culoare pură şi arată foarte bine pe o piele netedă (fără denivelări sau coşuri).

Cremă. Textura se potriveşte pentru tenul uscat.

  • Tehnica de aplicare 

Se folosesc 2 nuanţe de fard de obraz: culoarea ta naturală (pe mărul obrazului) și o culoare strălucitoare/ sidefată (în partea superioară a obrazului). Aceasta tehnică de stratificare oferă impresia de luminozitate naturală. Dacă alegi un autobronzant pe post de fard de obraz, nu vei mai aplica şi stratul de culoare sidefată pe partea superioară.

blush

* zâmbeste şi aplică produsul pe mărul obrajilor

* aplică produsul orizontal spre linia parului, apoi în jos pentru a înmuia marginile,

* uniformizează bine, păstrând cea mai mare cantitate de produs în zona pomeţilor,

* priveşte rezultatele! Faţa ta ar trebui să arate absolut natural şi echilibrat.

Tot ce ai de făcut tu acum, este să identifici ce ţi se potriveşte. Şi cel mai bun mod pe care îl ştiu eu, este să testezi, să te joci, să încerci. Pentru că fiecare femeie este unică şi în felul ei îi stă cel mai bine.

Ce părere ai acum despre acest produs minune numit simplu “pudră”?

Tu ce fel de pudră foloseşti? 

Este un produs necesar pentru rutina ta zilnică?

Data viitoare, o să-ţi arăt cum să aplici pudra, în funcţie de forma pe care o are faţa ta.

Până atunci, sunt curioasă să aflu cum ţi se pare articolul de astăzi. Te ajută? 

Pe curând,

Monica

Girls weekend out (21-23 Iulie, Tulcea, Delta Dunarii)

Comments

comments

26 Shares
Share26
Tweet
Pin
Share