imagesBine ai revenit pe Femeia Cochetă!

Am primit foarte multe mesaje de la femeile cochete, interesate să aşeze pe chipul lor, doar ce este mai bun şi mai frumos. Unul însă mi-a atras atenţia în mod deosebit şi vreau să ţi-l arăt şi ţie. Am să te rog să citeşti cu atenţie rândurile de mai jos şi să-ţi aminteşti dacă au fost situaţii în viaţa ta, când ţi s-a întâmplat la fel:

“Bună! Am 26 de ani şi nu ştiu să mă machiez. De fiecare dată când încerc să aplic culoare pe faţa mea, am impresia că sunt falsă, urâtă şi nedefinită. Alteori, din îndrazneală ajung în limita stridentului şi parcă atrag toată atenţia asupra mea. Nu ştiu să folosesc un fond de ten, nu reuşesc să aleg o nuanţă potrivită şi mereu zici că am o mască. La fel şi în cazul fardului de ochi. Nu nimeresc niciodată o culoare care să mă avantajeze. Am ochii căprui şi nimic nu îi face să pară frumoşi. Ce nu fac bine? Ce trebuie să evit ca să nu mai greşesc? “

images (1)Am îngroşat câteva cuvinte: “nu ştiu”, “am impresia”, “parcă”, “nu reuşesc”, “nu nimeresc”.

Machiajul nu se face la întâmplare şi produsele cosmetice nu se aleg la “nimereală”. Există reguli bine definite! Despre ele, o să-ţi vorbesc detaliat în articolele viitoare.

Astăzi o să-ţi prezint care sunt cele mai frecvente 9 greşeli pe care le faci atunci când te machiezi şi cum să le eviţi cu eleganţă. Eu le-am încercat pe toate şi mi-e tare uşor să-ţi scriu despre ele, din proprie experienţă. De fapt, am învăţat să mă machiez dintr-o întâmplare haioasă. Merită să ţi-o povestesc.

Întâlnirea cu produsele de machiaj, s-a produs în cazul meu, relativ târziu. Eram la liceu şi îmi vedeam tot mai des colegele aranjate. În afară de fardul de obraz al mamei, care era total nepotrivit pentru mine, mai aveam un rimel vechi şi care mai mult strica decât să ajute. Şi mai aveam un fard albastru, primit cadou la o revistă pe care o citeam la vremea aceia. Cele trei produse ajungeau pe faţa mea, când împreună, când separat.

Era iarnă şi trebuia să fiu modernă. Mi-am luat cizmele cu toc, chiar dacă era o adevărată provocare să-mi ţin echilibrul. Şi cum inevitabilul nu aşteaptă prea mult, am alunecat şi m-am lovit….în arcada ochiului stâng. Nu mi-au trebuit decât 5 minute, să ajung în mod natural, la nuanţa fardului de care îţi povesteam mai sus. Şi atunci a început distracţia! Aveam doar un ochi vânăt şi trebuia să mă machiez în aşa fel încât să nu se vadă diferenţe.

Nu mi-a reuşit din prima, dar nici nu m-am lăsat învinsă de situaţie. Ba chiar îmi amintesc că eram fericită, că am un motiv să-mi cumpăr mai multe produse cosmetice. Aşa au apărut primul fond de ten, corectorul, dermatograful negru şi o trusă de farduri cu 12 culori. 🙂

Ce a urmat? Experimentare, experimentare şi iar experimentare. Şi pentru că pe traseul pe care l-am parcurs până în ziua de astăzi, am făcut şi am întălnit multe greşeli, vreau ca ţie să-ţi fie mai uşor şi să sări peste această etapă.

Cele mai frecvente 9 greşeli pe care le faci cand te machiezi:

  1. te machiezi cu farduri  în nuanţele hainelor pe care le porţi. Şi nu faci decât să fii etalonul de asortare şi uniformitatea în persoană. Cu cât ai hainele mai colorate, cu atât machiajul trebuie să fie unul în culori naturale de bej, maro, auriu. În cazul în care hainele sunt în tonuri neutre, alege să porţi un machiaj în culori vii, dar ai grijă să nu foloseşti întreaga paletă de nuanţe. Mergi pe cel mult 3!
  2. alegi un fond de ten mai închis decât tenul tău, pentru că vrei să aibă putere mai mare de acoperire sau pentru a crea falsa impresie de piele bronzată. Efectul nu este decât o mască portocalie şi inestetică. Dacă ţi-e dor de razele soarelui, alege perlele bronzante. Tot la acest capitol, mai este cazul în care alegi să aplici fondul de ten, direct pe pielea uscată. Rezultatul sunt sigură că l-ai văzut de multe ori în jurul tău: faţă pudroasă, cu tendinţe de cojire. Aşa că, nu uita de hidratare!
  3. faci exces de pudră de obraz sau blush; ca să nu cazi în penibil, aplică regula cantităţilor– mai bine de mai multe ori câte puţin produs, până ajungi la nuanţa dorită. În caz contrar, vei putea sa prestezi part time pentru circul din orasul tău. 🙂 rimel exces
  4. aplici rimelul în multe straturi. Aici nu am nimic de adăugat. Priveşte poza şi gândeşte-te de două ori înainte de rimelare.
  5. eşti dependentă de genele false. Nu am o problemă cu aceste  produse care se vor a fi în ajutorul nostru. Mi se par foarte potrivite pentru un make-up artistic, de scenă sau pentru o mireasă. Nu le văd rostul în autobuz, la 2 după-amiaza. 🙂
  6. îţi conturezi buzele cu un creion de culoare mai închisă decât rujul sau glossul. Asta îmi aminteşte de moda anilor ’90, când avea mare succes conturul buzelor cu negru. Bine că a trecut!
  7. tus coadaîţi place să exploatezi tuşul de pleoape la maximum şi tragi de el până obţii nişte dungi interminabile. Mai mult, uneori aplici tuşul şi pe linia de jos a genelor. Şi nu faci decât să dai impresia de ochi mici şi obosiţi.
  8. foloseşti fardul de ochi albastru. Încearcă pe cât albastruposibil să eviţi această culoare. Dacă totuşi nu te poţi stăpâni, foloseşte-o în cantităţi mici, pe suprafele ale pleoapei cât mai limitate şi obligatoriu, în combinaţie cu alte nuanţe. Alabstru este foarte pretenţios şi necesită experienţă pentru o aplicare corectă.
  9. îţi pensezi sprâncenele mult prea subţiri şi toţi cei care te privesc se întreabă de ce eşti aşa de mirată. 🙂

subtiri

Acestea sunt cele 9 greşeli  frecvente, care apar în machiajul de zi cu zi. Pe stradă, la scoală, la birou, la supermarket, în piaţă, la coadă la pâine, apare mereu câte o adeptă a greşelilor în machiaj. Nu poate pur şi simplu să renunţe la ele.  🙂

Acum că ai citit acest articol, nu mai alege produsele la întâmplare. Aşează-ţi pe chipul frumos, doar frumos!

Te invit să-mi scrii mai jos, ce greşeli ai întâlnit în machiajul tău sau al femeilor din jur.

Cu drag,

Monica

Comments

comments

136 Shares
Share136
Tweet
Pin
Share