Bine ne regasim pe Femeia Cocheta.

Abia astept sa povestim ca fetele, aici, in lumea noastra cocheta si plina de frumos.

Tocmai am incheiat o discutie cu una dintre prietenele mele de suflet si pentru ca inca-s toata bagata in subiect, m-am gandit sa impart si cu tine cateva informatii, pe foarte scurt.

Nu de putine ori, am fost in situatia in care, o atitudine pozitiva si plina de incredere in mine, sa ma scoata in evidenta in ochii celorlalti, mai mult decat ar fi facut-o un ruj rosu sau o pereche de stiletto de firma. La fel cum am experimentat si varianta cu  tinute fine, care imi scoteau in evidenta formele de femeie frumoasa, dar la care asortam cu succes tristete si neincredere, iar rezultatul? Oamenii parca fugeau pur si simplu de mine.

Ca doar cine-si doreste sa fie in preajma unui om nefericit? Bingo! Nimeni! Subconstient, fiecare dintre noi este atras de energie pozitiva, fericire, frumos, zambet si relaxare. Sau la tine e altfel? 🙂

Dar sa revenim la subiectul de astazi. Prietena mea imi marturisea mai devreme, ca in ultima perioada, nicio rochie frumoasa nu mai are un efect de zen asupra ei. Nici rujul, nici machiajul impecabil, nu o mai fac sa se simta frumoasa si fericita. Era uimita, pentru ca in alte dati, o tinuta preferata, exclusivista, plus cateva patratele de ciocolata, pareau sa fie remediul pentru orice pasa proasta! Si cum toate au un termen de valabilitate, vine vremea cand cu un ruj rosu nu se mai face primavara! Daca in suflet nu ti-e bine!

Ai fost in situatia in care sa te aranjezi cum stii tu mai bine, din cap pana-n picioare si cu toate astea sa nu te simti bine?

Dar in situatia in care sa fii imbracata lejer, fara sa iti bati capul prea mult cu asta, dar fericita si plina de buna dispozitie?

Cel mai probabil ca ai experimentat si tu ambele variante. Si totusi, ce face diferenta? Incep eu si spun ca atitudinea este cea care da tonul. Si daca ea este una pozitiva, va atrage in jurul ei, situatii, oameni, contexte adecvate, care sa o amplifice si care sa o mentina pe termen lung. La fel cum, daca atitudinea este una negativa, ea va face front comun cu experiente si personaje din acest film.

Spune-mi cum arata viata ta, ca sa-ti spun ce atitudine ai! 🙂

 

Hai sa facem un exercitiu care stiu ca va aduce revelatii in viata ta in mai putin de 10 minute!

Ia un loc si ofera-ti cateva minute doar pentru tine! Le meriti din plin. Acum ca esti intr-o pozitie confortabila, observa cum a fost ziua ta de astazi, ce situatii ai experimentat, ce oameni ai intalnit. A fost o zi cu mai multa energie pozitiva sau cu mai multa energie negativa? In ce parte inclina balanta? Extinde apoi acest exercitiu de observare pentru toata saptamana, apoi pentru ultima luna. Ce ai aflat despre tine? Ce atitudine alegi sa ai in fiecare zi? Si cum anume observi ca iti este influentata fiecare zi, de felul in care alegi tu cu buna stiinta sa actionezi si sa reactionezi?

Mi-ar placea sa gasesti util acest exercitiu de consitentizare si sa faci din atitudinea ta, accesoriul cel mai valoros de frumusete si de feminitate.

Si inainte sa imi iau ramas-bun si sa te imbratisez, iti redau mai jos, felul in care s-a incheiat conversatia cu prietena mea. S-a lasat cu emotii si cu lacrimi in ochi.

Situatiile sunt asa cum sunt. Nici pozitive. Nici negative. Sunt si atat! Nu exista variabile, decat in felul in care ne facem propriile decodificari, in functie de seminificatiile pe care noi alegem sa le dam situatiilor in care viata ne aduce. 

Vrei sa fii fericita? Fii!

Dar sensul sa iti fie de la interior catre exterior. Si nu invers!

In suflet sa iti fie plin de tine si asta sa se vada in zambetul larg pe care il ai pe fata.

Peste tot pe unde mergi, sa lasi urme de tine! Iar tu sa fii bine si frumos.

Si sa inspiri! Nu prin culoare, ci prin forma! 

 

Pe data viitoare,

Monica.

Comments

comments

259 Shares
Share259
Tweet
Pin
Share