Bună şi bine ai revenit în Lumea femeilor cochete!

1

În materialul trecut, am discutat despre importanţa pe care o au pensulele într-un machiaj reuşit. Îţi mulţumesc pentru implicarea în acest subiect şi vreau să ştii, că m-a bucurat tare mult să aflu, că au fost multe femei care şi-au achiziţionat “uneltele secrete”. Aşa că, era necesară şi o continuare privind modul în care avem grijă de accesoriile pentru machiaj. Pe lângă aceste informaţii, m-am gândit că ţi-ar fi utile şi termenele de valabilitate pentru produsele cosmetice de bază.

Produsele de machiaj, acesoriile de care avem nevoie pentru realizarea lui, precum şi tot ce intră în contact cu pielea noastră, trebuie să fie în perfectă stare de funcţionare, să nu fie deteriorate sau murdare şi să se afle în termen de valabilitate.

Cum avem grijă de  accesoriile de machiaj? 

În primul rând, pensulele sunt doar ale tale!  Nu le foloseşti decât pe chipul tău şi nu le împrumuţi nimănui! 

 Este foarte important să le păstrezi într-un portfard suficient de mare, prevăzut cu un sitem de închidere, astfel încât perii să nu ia contact cu mediul exterior, decât atunci când foloseşti periile. Un set bun de perii va rezista mai mulți ani dacă este bine îngrijit.

Pentru a curăța periile, procedează în felul următor:

 • ia o picătură de săpun foarte blând în palmă, udă peria și curăța peria făcând un vârtej pe palmă până cand perii sunt acoperiţi în săpun (eu folosesc şampon pentru copii );
 • clăteşte bine, până când toate reziduurile de săpun dispar. Nu scufunda capul periei în apă, deoarece părul este lipit de bază și chiar și cele mai scumpe perii se vor degrada;
 • stoarce excesul de umiditate cu un prosop curat, remodelează capul periei şi las-o să se usuce în voie; Atenţie! Perii pot mucegăi, dacă peria este lăsată pe un prosop în timp ce se usucă. Alege o poziţie care să permită firelor de păr, o bună ventilare;
 • curăţarea periei se face în fiecare lună sau la două luni, în funcţie de cât de des o foloseşti. Pentru o curăţare rapidă între spălări, poţi folosi un spray de curățare. Pulverizează pe firele de păr şi trece pensula de câteva ori, pe o ţesătură moale şi curată, până când urmele de produs sunt îndepărtate în totalitate.

Bureţii pentru fond de ten, pot fi spălaţi de mai multe ori înainte de a fi aruncaţi. În funcţie de numărul de utlizări şi de gradul de încărcare al acestuia, tu vei decide când este momentul să renunţi la el.

Te rog să reţii, că buretele se foloseşte doar umezit, iar după fiecare utilizare îl vei spăla cu apă şi săpun  şi îl vei depozita într-un portfard separat, în care nu se mai află niciun produs cosmetetic şi niciun accesoriu. În comerţ, există bureţei aşezaţi sub formă de cerc, într-un portfard transparent, care îţi permite o pătrare igienică.

Întreţinerea produselor de  machiaj

trusaPeriodic, trebuie să faci o inspecţie riguroasă în trusa ta de cosmetice :

 • Scoate toate produsele care se află în recipiente sparte  sau care nu se închid perfect (lipsește capacul etc); poţi folosi recipiente noi din plastic sau din sticlă, etichetate corespunzător cu denumirea produsului şi data expirării acestuia;
 • Verificarea trebuie făcută cel puţin o dată pe lună;

Şi produsele cosmetice, ca orice alte produse de consum, au un termen de valabilitate. Ce înseamnă asta? Că producătorul garantează bună funcţionare a produsului său, în perioada de timp menţionată pe ambalaj. Aşa că, înainte să plăteşti pentru un produs, verifică dacă acesta se află sau nu în termen de valabilitate. Calculează de asemenea, şi timpul rămas până la expirare, pentru produsele deja achiziţionate.

Mai jos, îţi redau lista termenelor de valabilitate pentru produsele cosmetice de bază:

 • Fond de ten – 2 ani;termen
 • Anticearcăn/ corector  –  2 ani;
 • Pudră compactă, translucidă – 2 ani
 • Mascara –  6 luni;
 • Ruj – între 12 şi 18 luni;
 • Creion de buze și de ochi – între 12 şi 18 luni;
 • Fard de ochi – 2 ani;
 • Fard de obraz pulbere/ cremă –  2 ani;
 • Loţiune hidratantă –  2 ani;
 • Cremă de ochi – 6 luni;
 • Cremă protecție solară – 2 ani
 • Cremă de faţă –  2 ani.

De azi, de ACUM, vreau să fii foarte atentă la fiecare produs care îţi atinge tenul, pentru că e datoria ta să-l păstrezi frumos şi sănătos, pentru cât mai mult timp.

Este foarte adevărat că împotriva timpului nu putem lupta, şi este absolut normal ca semnele vârstei noastre, să se citească la un moment dat pe chipul nostru. Doar că tu alegi dacă literele sunt mari, mici, boldite sau inclinate.

 Tu cum ai grijă de produsele din trusa de cosmetice?

Scrie mai jos, care este ritualul tău de curăţenie printre produsele de make-up.

 

Monica

Comments

comments

13 Shares
Share13
Tweet
Pin
Share