Bine te-am regăsit! 

Aici Monica. 🙂

2

Săptămâna trecută, am scris un material despre fondul de ten, în care am prins tot ce ştiu eu despre acest produs. Dacă nu ai citit informaţiile, le găseşti aici.

Aşa cum ţi-am promis atunci, am revenit şi cu partea a doua, şi anume “rezolvarea problemelor” pe care le poate crea aplicarea fondului de ten. 

Ţi s-a întâmplat vreodată să alegi o culoare greşită şi faţa ta să arate prea închisă?

Au fost situaţii în care faţa ta părea portocalie? Sau strălucea ca un bec?

Indiferent că eşti o clientă fidelă a acestui produs, sau doar îl aplici ocazional, este posibil să te fi întâlnit şi tu cu una dintre situaţiile de mai jos.

Hai să vedem ce e de făcut, când fondul de ten se încăpăţânează să facă experimente pe chipul nostru frumos!

Cele mai des întâlnite 6 “probleme” date de fondul de ten

1. Ai greşit culoarea. Nu e totul pierdut! Ai cel puţin 2 soluţii pentru asta. Prima este să adaugi un strat de fond de ten mai închis sau mai deschis, pentru a echilibra culoarea feței. A doua soluţie, este să foloseşti fie o pudră deschisă, traslucidă pentru a deschide culoarea tenului, fie o pudră bronzantă pentru a închide culoarea tenului şi pentru a-i conferi un plus de căldură. Pentru a împiedica apariţia acestei probleme, alege tonul corect.  Uneori, pielea are nevoie de galben, roșu, portocaliu sau albastru. Reţine! Întotdeauna culoarea feţei trebuie să se potrivească cu cea a corpului.

2. Dacă totuşi culoarea feţei nu se potrivește cu cea a gâtului, în loc să iluminezi faţa, mai bine întuneci gâtul! Cum faci asta? Cu ajutorul unui bronzer cald, aplicat cu o perie bună.

3. Faţa ta are o mulţime de roșeață? Aplică un strat bogat de fond de ten, dar în acelaşi timp, asigură-te că tonul pielii poate fi văzut prin ea. Foloseşte  bronzer pe faţă, gât şi pe piept și aşteaptă să se uniformizeze culoarea.

4. Fondul de ten se cojeşte. Aplică o cremă hidratantă colorată (BB) şi apasă cu degetele pe toată suprafaţa feţei. În acest fel, căldura care se degajă de la degetele tale, asigură uniformizarea şi hidratarea de care ai nevoie. Dacă acest lucru nu funcționează, demachiază-te şi hidratează bine pielea. Așteaptă două minute și aplică un strat de fond de ten nou.

5. Faţa are un aspect prea cremos, lucios sau luminos. Tot ce trebuie să faci este să aplici un strat fin de pudră translucidă sau compactă. Excesul de ulei va fi imediat absorbit.

6. Dacă faţa este prea întunecată, verifică cu atenţie culoarea din zona frunţii şi a obrajilor. Corectează nuanţa cu ajutorul unui strat fin de bronzer. Multe femei au nevoie să utilizeze două nuanțe de fond de ten, pe diferite părți ale feței, în timpul anului.

Şi încă 5 REGULI ale fondului de ten, pe care este bine să le ştii

1

  1. Testează fiecare nuanţă pe pielea curată, în lumina zilei.  Culoarea corectă se va confunda cu nuanţa naturală a pielii.
  2. Ai ales o nuanţă? Pasul următor este să verifici dacă aceasta se potrivește perfect şi în zona frunţii. De ce să faci asta? Pentru că unele femei, au pielea mai închisă la culoare în zona frunţii.
  3. Pentru început, aplică o cantitate mică de fond de ten  în jurul nasului.
  4. Aplică fondul de ten pe obraji spre  linia parului. Poţi să acoperi toată faţa sau doar pe zonele în care ai nevoie.
  5. Cumpără-ţi şi un baton corector pentru coşuri (blemish stick) pentru acoperirea cu succes a petelor roşii.

Ieri am citit pe un forum “Fondul de ten pe baza galbenă, nu va face pielea mea să arate şi mai galbenă?”. Întrebarea asta am auzit-o de multe ori de la fetele din jurul meu, aşa că m-am gândit că ar fi bine să scriu şi aici, ce le-am spus şi lor: “o bază galben-tonifiat întotdeauna arată cel mai natural”.

Ţine minte asta! Chiar dacă tenul tău este rece, şi ai avea tendinţa să achiziţionezi un fond de ten cu bază roz, îţi reamintesc că doar 1% dintre femei au nevoie de un aşa produs. Este vorba de posesoarele unui ten de porţelan.

Dar ce te faci atunci când fondul de ten nu acoperă TOT ce ai vrea tu?

Când cearcănele ÎNCĂ sunt vizibile? Când pistruii de pe obraji SUNT tot acolo şi îţi fac cu ochiul?

Sunt situaţii când fondul de ten NU se descurcă singur şi işi cheamă în ajutor 2 prieteni de nădejde: Corectorul şi Anticearcănul.

Ca să nu intrăm în definiţii sofisticate, e bine să ştii:

  • corectorul = are rolul de a acoperi, de a corecta şi este de cele mai multe ori în aceiaşi nuanţă cu a pielii pe care se aplică;
  • anticearcănul = are rolul de a ilumina zonele întunecate şi este cu 2 nuanţe mai deschis decât pielea pe care se aplică;

Şi cum corectorul a fost prezentat primul, el are întâietate atunci când îl aplicăm pe piele, şi este urmat de anticearcăn. Dacă cearcănele nu sunt foarte întunecate, şi nici prea colorate în mov sau verde, putem aplica direct anticearcănul, fără corector.

Cei 10 “inamici” de pe faţa ta pe care ai vrea să îi ascunzi cu succescearcane

1. Cearcănele. Cel mai bun mod pentru a acoperi cercurile de sub ochi de culoare purpuriu-verde și maro-verde este cu corector piersică, urmat de un anticearcăn roz-tonifiat. Dacă ai tonuri aurii de suprafață, foloseşte un anticearcăn piersiciu, cu o nuanţă mai deschisă decât fondul de ten, pentru a acoperi cercurile întunecate. Dacă ai tonuri de roz de suprafață (datorită sensibilității), începe cu un corector piersică pentru a anula întunericul de sub ochi, apoi adaugă un strat  de anticearcăn roz-tonifiat pentru a lumina zona de sub ochi. În cele mai multe cazuri, această nuanţă de anticearcăn  va oferi o acoperire suficientă. Dacă totuşi încă se mai vede întuneric sub ochi, va trebui să adaugi peste, şi un strat de anticearcăn, în nuanţe de galben.

2. Acneea rozacee. Trebuie să ştii, că o simplă cremă hidratantă colorată (BB)  va difuza roşeaţa cu mare succes. Dacă aplici pe faţă un produs  prea dens, acesta poate apărea ca o mască.  Corectează apoi lumina cu un bronzer.

3. Petele/coşurile. Cu o perie pentru anticearcăn, aplică fond de ten sau corector în nuanta pielii tale. Ai grijă să alegi produse oil free. Anticearcănul, care este cu una sau două nuanţe mai deschis,  nu este potrivit pentru pete, aşa că nu îl poţi folosi în această situaţie. Pentru fixarea pe coşuri a fondului de ten sau a corectorului,  aplică puţină pudră translucidă pulbere. După, continuă cu aplicarea fondului de ten pe toată faţa.

4. Hiperpigmentare. Aplică un fond de ten sau un anticearcăn cu un ton mai deschis decât nuanţa pielii, cu ajutorul unei pensule mici, doar pe zona afectată. Poţi amesteca o cremă bronzantă în piele pornind din zona obrajilor, spre toata faţa. Aplică apoi un fond de ten în nuanţa pielii. Nu folosi doar corector! Mai mult va evidenția locul decât să-l acopere în mod eficient. Nu uita să fixezi  fondul de ten cu pudră.

5. Semne din nastere si petele mov. Pentru a acoperi zonele cu pigmentare foarte întunecate, sunt necesare mai multe straturi de fond de ten. Primul pas constă în aplicarea unui fond de ten cu baza galben pal sau un anticearcăn, care este de 3 pana la 5 ori mai deschis decât nuanţa pielii. Apoi, se aplică un anticearcăn care este doar uşor mai deschis decât tonul general al pielii. La sfârşit, se aplică un fond de ten cu acoperire foarte mare care corespunde cu tonul pielii şi se fixează cu pulbere.

6. Cicatrici și tatuaje. Din păcate, nu este posibil să acoperim complet cicatricile și tatuajele. Dacă rezultatul pe care ţi-l oferă fondul de ten nu te mulţumeşte, foloseşte un produs destinat acoperirii tatuajelor. După aceea aplică  fondul de ten care se potrivește cu tonul pielii pe toată fața și fixează cu pudră.

7. Piele în mai multe nuanţe. Pielea are uneori o culoare mai întunecată pe frunte sau în zona inferioară a gurii. De aceea, este indicat să foloseşti 2 tonuri diferite de fond de ten, pentru a se potrivi pentru fiecare zonă. Încearcă să faci o trecere cât mai puţin vizibilă între cel 2 tonuri şi uniformizează aspectul general, cu ajutorul unui bronzer.

pistrui

8. Pistrui. Nu alege un fond de ten foarte mat pentru a ascunde pistruii, pentru că îî vei scoate mai mult în evidenţă. Foloseşte o cremă hidratantă colorată (BB) care uniformizează pielea și finisează cu bronzer.

9. Coşuri. Pentru început hidratează-ţi tenul cu o cremă oil-free. Cu o pensulă  aplică fond de ten stick sau corector opac, doar în locurile unde este nevoie. Foloseşte o cremă colorată sau un fond de ten lichid pentru a uniformiza tonul pielii.

10. Ridurile. Hidratarea este secretul pentru a crea un aspect de piele netedă. Exfoliază-ţi regulat pielea folosind un scrub blând sau o cremă cu AHA. Foloseşte numai forumule de machiaj cremoase pentru a preveni uscarea.

Aşa că, din acest moment ştii cum să acoperi tot ce nu îţi doreşti să laşi la vedere.

Primul pas este să te uiţi în oglindă, să-ţi acorzi timp şi atenţie ŢIE! 

Pentru că TU eşti cea mai importantă, pentru că TU meriţi TOT ce este mai bun şi mai frumos!

M-aş bucura să ştiu cum ţi se par informaţiile din acest material. Sunt utile? Te ajută?

Doar scrie-mi mai jos! Părerea TA contează pentru mine.

Te îmbrăţişez până data viitoare!

Comments

comments

68 Shares
Share68
Tweet
Pin
Share