Bună, zambet
Monica sunt.

Aşa cum ţi-am promis, astăzi am revenit cu un articol despre soluţiile pentru fiecare tip de ten. Vreau să-ţi amintesc, că prin intermediul celor 10 lecţii pe care le vei primi zilnic pe mail (asta dacă eşti deja abonată), tu vei obţine mai multe rezultate decât ai pănă acum. Aşa că, citeşte şi aplică lecţia zilnică de frumuseţe şi începe să-ţi savurezi succesul.

Acum că ai aflat ce tip de ten ai, nu pot decât să te felicit pentru că eşti interesată să te cunoşti mai bine, şi să te invit să mergem mai departe, tot împreună, în lecţia ce urmează. Şi pentru că tenul tău are nevoie de atenţie şi îngrijire, uite ce îţi propun. Pentru fiecare tip de ten, îţi voi scrie paşii de înrijire zilnică şi un tratament săptămânal.

1. Tenul normal: în primul rând felicitări pentru că eşti posesoarea unul ten care necesită un minim de îngrijire. Ce trebuie să faci?

Zilnic:
• curaţă tenul cu un produs special tipului tău de ten, pentru a evita hidratarea în exces sau deshidratarea lui;
• foloseşte o cremă potrivită, de preferat cu cât mai puţine ingrediente sintetice;

Săptămânal:

  • aplică o mască, la tine acasă. Pentru tipul tău de ten, cea mai folosită mască, este cea cu banană. Fă o pastă dintr-un sfert de banană, şi aplic-o pe faţa. Lasă să acţioneze măcar 10 minute, şi îndeparteaz-o cu multă apă rece. Banana revitalizează pielea şi îi conferă tenului strălucire naturală.
  • O altă mască care poate fi folosită cu succes, este cea cu iaurt si castravete.castravete Ai nevoie doar de jumatate de iaurt si de un castravete. Amestecul obţinut îl distribui uniform pe întreaga faţă, şi îl laşi să acţioneze 10 minute. Clăteşti cu apă rece, şi tenul tău este mai proaspăt ca oricând.

2. Tenul gras: dacă te încadrezi în categoria femeilor cu un astfel de ten, am o veste bună pentru tine. Acest tip de ten, îmbătrâneşte cel mai lent, deoarece secreţia naturală de sebum, protejează tenul împotriva apariţiei liniilor fine şi a ridurilor. Ce trebuie să faci?

Zilnic:
curăţă tenul de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seară, cu un produs de îngijire zilnică, potrivit tipului tău de ten;
• bea multă apă, evită pe cât posibil ciocolata şi prăjelile, şi consumă cât mai multe fructe şi legume;
• chiar dacă ai tenul gras, nu renunţa la crema hidratantă, ci foloseşte una potrivită pielii tale;

Săptămânal:

  •  aplică o mască, la tine acasă. Pentru tipul tău de ten, cea mai folosită mască este cea cu argilă. În 200 ml apă caldă, se adaugă 1-2 linguriţe de argilă pulbere. Amestecul obţinut se întinde uniform pe întreaga faţă, şi se lasă să acţioneze 15-20 minute, după care se clăteşte cu apă călduţă.rosie
  • Şi masca cu roşii proaspete este s-a dovedit a fi foarte eficientă. Este foarte simplu şi comod de folosit. Se adaugă câteva felii de roşii pe faţă, şi se uită de ele, aproximativ 10 minute.

Ce mai trebuie să ştii?

  • evită substanţele iritante, pentru că ele declanşează producţia de sebum;
  • evită produsele care conţin emolienţi.

3. Tenul uscat: este cel mai predispus la linii fine şi riduri, dar asta nu ar trebui să te sperie. Tenul tău are posibilităţi multiple pentru a fi intens hidratat. Ingredientele care îţi vor deveni prietene sunt: iaurtul, banana, mierea, lavanda, menta, uleiurile de măsline, migdale dulci, arahide, rapiţă.
Şi din amestecul lor, vor rezulta adevărate comori pentru pielea ta. Ce trebuie să faci?

Zilnic:
• curăţă tenul cu un produs de îngijire zilnică, potrivit tipului tău de ten;
• foloseşte o cremă hidratantă, pe bază de lanolină şi care să conţină neapărat vitamina E.

Săptămânal:

  •  hidratează tenul cu ajutorul unui disc demachiant, îmbibat în lapte, iaurt sau smântână;
  • fă o baie de aburi facială, timp de 10 minute, în apa în care ai adaugat muşeţel sau salvie;

Ce mai trebuie să ştii?
• evită săpunurile, apa caldă şi produsele care conţin stearaţi;
• evită loţiunile astringente;
• nu folosi loţiunile tonice cu conţinut de
alcool.

4. Tenul mixt: este tipul de ten cel mai des întâlnit, fiind o combinaţie între tenul uscat şi tenul gras. Ce trebuie să faci?

Zilnic:
• aplică o cremă non-grasă, moderat emolientă, cu o textură mai lejeră, în compoziţia căreia să se gasească măcar un ingredient din următoarele: apă de hamamelis sau lavandă, gel de aloe vera, vitamine, extract de castravete;
foloseşte uleiuri vegetale: uleiul jojoba, cânepă, pepene de kalahari, borago, macadamia, zmeură sau uleiuri esenţiale: rozmarin, bergamotă, lavandă.
• Pulverizează ceai verde pe ten, ori de câte ori simti nevoia.

Săptămânal:

  •  înainte de a aplica masca, fă o saună facială, timp de 10-15 minute. Poţi face o infuzie de plante medicinale, sau poţi aduga în apă, câteva picături de ulei esenţial. Acum că ti-ai pregătit tenul, aplică o mască formată din 2 parţi: o parte pe zona T (frunte, nas, bărbie) şi o parte pe obraji. Pentru zona T: argilă albă, argilă verde, fructe proaspete, zeamă de castravete, suc de lămâie, iaurt, apă de hamamelis, vitamina C, albuş de ou. Pentru obraji: produse apicole, avocado, gălbenuş de ou, uleiuri vegetale, alge marine

Înainte să închei, vreau să-ţi mai spun ceva. Am primit multe mesaje şi toate au ceva în comun. Femeile nu sunt mulţumite de tenul lor. Fie că este uscat, gras, mixt, cu acnee, sau sensibil, tenul pare că dă, mari bătăi de cap. Şi femeile abandonează lupta 🙁

Eu am un ten mixt, cu tendinţe de acnee. Multă vreme am fost foarte stresată de aspectul lui şi nu făceam altceva, decât să-l compar cu chipuri de porţelan, perfecte, pe care le vedeam promovate în lume. Îl acopeream cu tot felul de produse, îl îmbrăcam cu măşti cât mai colorate, şi cu toate astea, tot nu eram pe deplin mulţumită. Până când am înţeles un lucru: “ tenul perfect nu există!”
Şi recunosc cu mâna pe inimă, că şi daca ar exista, nu mi l-aş dori.

De ce?
• Pentru că, tocmai micile lui imperfecţiuni te fac cu adevarat specială.
• Pentru că, ele sunt cele care îţi conferă unicitate, şi te scot din turma comună.

Aşa că, primul lucru pe care trebuie să îl accepţi la tine, este tenul tău. Şi el ca şi tine, are şi parţi bune şi parţi mai puţin bune. Asumă-ţi asta, eliberează-te de prejudecăţi şi poartă-ţi mândră, chipul în societate.

Te invit să îmi scrii mai jos, ce tip de ten ai tu şi cum ai grijă de el. Prin comentariile tale, tu ajuţi întreaga comunitate de femei cochete, să afle cât mai multe informaţii valoroase.

P.S: în fiecare zi din cele 10 zile în care primeşti lecţiile gratuite, lasă sub articol, comentariul tău. Pregătesc un concurs, şi prima condiţie de participare, este implicarea ta. Am să te ţin la curent cu detalii privind desfăsurarea concursului de comentarii.

Pe mâine,
Monica.

Comments

comments

110 Shares
Share110
Tweet
Pin
Share