În articolul trecut, ţi-am amintit de machiajul natural, şi spuneam atunci, că îţi voi prezenta modul în care se realizează un astfel de machiaj. Ei uite că a venit şi momentul să aflii câte ceva despre unul dintre cele mai iubite machiaje. Înainte să intru în detaliile legate de acest subiect, dă-mi voie să-ţi dezvălui că şi eu port destul de des “naturalul” pe chip. Mă împac tare bine cu el şi el cu mine. 🙂
Machiajul natural, este un machiaj foarte potrivit pentru a fi purtat pe timpul zilei, dar poţi apela cu succes la el, şi seara. Se asortează cu orice ţinută şi îţi poate ţine companie la orice eveniment din viaţa ta.
Dar ce este de fapt, machiajul natural?
Este machiajul prin care îţi sunt evidenţiate trăsăturile naturale, folosind produse cosmetice, în nuanţe apropiate tenului tău. Sau altfel spus, să te machiezi dar să nu se cunoască că eşti machiată. O să-ţi explic detaliat, în rândurile ce urmează.
Să începem cu tenul. Ai nevoie de un fond de ten, de o pudră compactă şi de un blush. Fondul de ten se împacă cel mai bine cu degetele. Căldura degajată în timpul aplicării ajută la o bună uniformizare a produsului. Despre rolul pudrei compacte am tot vorbit, dar încă o precizare în plus nu strică niciodată. Este produsul care ajută la fixarea fondului de
ten. De asemenea, elimină luciul feţei prin absorbirea sebumului şi tenul tău rămâne mat. În plus, are şi putere de acoperire. Vrei să aplici pudra ca un profesionist şi să eviţi aspectul de ten încărcat şi pudros? Achiziţionează-ţi o perie specială pentru aplicarea pudrei (cu perii în formă convexă) şi aruncă buretele clasic. Finisarea o face blush-ul. Alege unul în nuanţă piersică sau corai şi dacă se poate să fie mat. Nu este greşit să foloseşti un produs sidefat, dar obţii un efect mai natural, cu un fard de obraz mat.
Continuăm cu ochii. Cea mai bună alegere pentru realizarea unui machiaj natural de succes, o reprezintă paletele de farduri în nuanţe neutre (tonuri de maroniu, bej, crem etc). Aplică o culoare deschisă pe toată pleoapa, de la baza genelor şi până la sprâncene. Apoi, foloseşte o nuanţă cu un ton mai închisă doar pe pleoapa mobilă, de la jumătate spre exterior. În acest fel vei adăuga profunzime privirii. Cu un dermatograf maro, trasează un contur subţire cât mai aproape de baza genelor superioare. Estompează apoi linia obţinută, cu puţin fard maro închis. Nu folosi dermatograf negru şi nu contura genele inferioare. Pentru un efect cât mai natural, alege un rimel maro pentru alungire şi rimelează-ţi doar genele superioare şi doar o singură dată. Nu încărca genele prin aplicarea mai multor straturi de rimel!
- Sprâncenele. Dacă tot ai achiziţionat o paletă de farduri în nuanţe neutre, o poţi folosi si pentru definirea sprâncenelor. Nu este greşit nici dacă utilizezi un creion. Tot ce trebuie să ştii, este că nu trebuie să aplici mult produs şi sprâncenele trebuie să aibă un aspect cât mai natural.
Şi în sfârşit buzele. Ele exprimă feminitatea şi senzualitatea celei care alege să şi le pună în valoare. Alege rujuri sau gloss-uri în nuanţe cât mai apropiate de culoarea naturală a buzelor tale. Un efect foarte proaspăt, îl crează luciul de buze nude, transparent.
Am parcurs împreună cei 4 paşi care te ajută să-ţi pui pe chip un machiaj natural. Nu este greu şi nici nu durează mult. Şi în plus, e bine-venit pentru femeile care simt că atunci când se machiază poartă o mască.
Nu mai căuta scuze pentru lipsa machiajului tău de zi cu zi şi scoate-ţi în faţă naturaleţea. Chiar sunt curioasă:
Cum arată naturalul tău?
p.s. : dacă consideri util acest articol, dă-l mai departe (like şi share). Ştii câte femei au nevoie să citească informaţiile de mai sus? Nu rămâne indiferentă!
Cele mai comentate