Bună, draga mea cochetă și bine ne regăsim pe femeiacocheta.ro, locul nostru fain în care putem sa povestim ca fetele, liber, asumat și uneori, chiar vulnerabil. Pentru că nu-i dovada mai mare de acceptare si iubire de sine, ca atunci când îți dai voie să te porți autentic prin lume. Și ce frumoasă-i femeia care deși își știe armele, alege să le folosească înțelept.

Pentru că în viața mea au fost momente în care mi-am îndreptat atenția către partea interioară, dar si etape în care toată energia am pus-o pe imaginea mea, am înțeles după lungi căutări, experiențe și lecții valoroase, că dacă nu păstrezi un echilbru între felul în care te simți și felul în care arăți, nu ești cu adevărat împlinită și cauți mereu să umpli un gol, care nu pare să se umple vreodată.

De ce atunci când mă machiez sunt mai fericită?

Cumva, machiajul este cel care iti amintește de femeia care ești, atunci când ai tendința să mai uiți. 🙂 Cu fiecare strat de ruj, devii mai conștientă de buzele frumoase pe care le ai. Cu fiecare strat de rimel pe care îl aplici pe genele tale, tu îți faci timp să-ți privești ochii, de fapt. Cu fiecare strop de cremă pe care îl aplici pe pielea ta de femeie, te cunoști mai bine și ești mai aproape de tine cea autentică.

Bine, bine. Ai să-mi spui că se poate și fără machiaj să faci asta. Sa devii conștientă de parțile tale și le iubești și să le accepti așa cum sunt, dar eu îți propun totuși un exercițiu, care va amplifica starea ta de feminitate și implicit te va face să te simți mai fericită.

PROVOCARE – un exercițiu practic de 7 zile

Ziua 1 – 1 minut pentru suflet( mulțumește și fii recunoscătoare pentru tot ce-i bun și funcționează bine în viața ta- nu se accepta varianta cu NIMIC :))) ) + 10 minute pentru imaginea ta- oferă atenție felului în care te imbraci și felului în care te aranjezi (par, makeup, vestimentație, tot ce ține de imaginea ta) Alege cele mai frumoase haine pe care le ai, foloște accesoriile tale preferate. Azi ai voie să iei din șifoner hainele alea bune 🙂

Ziua 2 – 2 minute pentru suflet ( mulțumește și fii recunoscătoare pentru tot ce-i bun și funcționează bine în viața ta – de preferat ar fi să cauți alte aspecte diferite de cele din ziua 1) + 10 minute pentru imaginea ta (azi îndrăznește să folosești rujul ăla intens pe care ți l-ai cumpărat acum ceva vreme, dar pe care ai tot amânat să îl folosești- a venit timpul lui și tu ești cu adevărat pregătită să îți colorezi zâmbetul. Și viața. Și cum rujul are nevoie de companie, asortează-l cu o pereche de pantofi. Cu toc. Daaaa! Cu toooooc! Azi, spune pas la tenișii preferați).

Ziua 3- 3 minute pentru suflet (mulțumește și fii recunoascătoare pentru felul tău unic de a fi- privește-ți fiecare parte de corp și de suflet și ia-te singură în brațe. Și nu glumesc. Ține-te singură în brațe chiar și pentru câteva secunde și ai să simți instant cum devii puternică și suficientă. Poți repeta această îmbrățișare ori de câte ori simți nevoia de…tine! Face minuni și crede-mă pe cuvânt, că noi doar de îmbrățișarea noastră avem nevoie cu adevărat. Restul îmbrățișărilor (de la partenerul tău sau de la cei dragi) sunt cadouri, bonusuri și nu nevoi. Și ca să te bucuri pe deplin de ele, tu ai nevoie să fii bine cu tine + 10 minute pentru imaginea ta (azi ai voie să îndrăznești să porți un makeup mai complicat, ceva ce ai vazut într-un tutorial și ai jurat că încerci cu prima ocazie. Azi, chiar dacă consideri că ai 2 mâini stângi, deschide trusa de farduri și alege-le pe cele mai colorate. Azi ochii tăi ies în lume și vor să fie văzuți.

Ziua 4 – 4 minute pentru suflet (fă-ți o promisiune în oglindă și folosește cuvinte încurajatoare și pozitive. Crează-ți cu voce tare un scenariu ideal și privește-te cu bucurie și entuziasm în timp ce faci asta). Tu îți ești și cea mai bună prietenă și cel mai bun sfătuitor, așa că încrede-te în tine + 10 minute pentru imaginea ta ( caută rochia sau fusta în care te simți cea mai frumoasă și azi fii cu adevărat feminină în gesturi, vocabular și atitudine). Observă-ți comportamentul pe toată durata zilei. Ce ai aflat despre tine? Cumva pe măsură ce tu ai fost mai feminină, eveninetele din jurul tău au fost ușor diferite? Ai observat o legătură între feminitatea ta și modul în care se desfășoară întreaga ta viață?

Ziua 5 – 5 minunte pentru suflet ( caută-ți acele mici detalii care nu-ți plac la tine și râzi de ele :))) autoironia și umorul te ajută să îți transformi punctele slabe în puncte forte. Pentru că exact acele aspecte de care tu posibil să nu fii mulțumită, sunt cele care te fac să fii specială și unică. Și atunci, de ce să nu te folosești de armele tale unice? + 10 minunte pentru imaginea ta ( aplică o mască pentru păr și una pentru ten și observă-ți fiecare trăsătură a feței, fiecare rid….pentru că vezi tu, ficare rid spune de fapt o poveste. Povestea devenirii tale. Tu cum vrei să devii?

Ziua 6 + Ziua 7 – rememorează cele 5 zile și observă ce anume ți-a plăcut cel mai mult, cum te-ai simțit și cum anume ți-a influențat starea/comportamentul/ziua per total. În ziua 7, construiește-ți propria schema de fericire, cu tot ce-i cu adevărat important pentru tine.

Când tu ești fericită și bine cu tine, se aliniază planetele și totul în jur e zen. Dar ce faci în situațiile în care nu-i totul roz?

Te apuci de machiat și dispar problemele? mă întreba odată o prietenă

-Problemele nu dispar, rămân tot acolo, fix în aceeași formă și culoare 🙂 Însă ce se schimbă cu adevărat și are un impact puternic în rezolvarea sau menținerea problemelor, este felul în care alegi tu să le privești. Metaforic vorbind, dar la modul cel mai serios, poți privi o problemă cu ochii plânși sau cu genele rimelate! Cu buzele strânse de durere sau cu buzele colorate în cel mai intens roșu posibil.

Machiajul este cel care îți intinde o mână de ajutor către tine, atunci când poate că nu mai poți.

Machiajul este cel care te obligă să te întorci către tine, atunci când tu simți că tot ce-ți dorești cu adevărat este să fugi de tine. El te aduce înapoi și te pune față-n față cu tine, femeia frumoasă care ești.

Machiajul este cel care îți devine prieten necondiționat și care vrea să te ajute să scoți din tine, cele mai frumoase părți și să devii mai frumoasă și mai feminină.

Cât de frumoasă și cât de feminină? Până acolo unde real, tu chiar te simți bine cu tine. Și la interior, dar și la exterior, într-un echilibru perfect. Așa cum îî stă bine unui întreg. Întreg 🙂

Fericirea vine din lucruri mici, spunea cineva odată. Așa-i. Dar nu se exclude cu lucrurile mari pe care le poți face pentru tine, pentru a deveni tu un om mare.

Acceptă provocarea de 7 zile și întoarce-te la tine.

Dacă nu ai încă un exemplar din cărticica mea de suflet, pe care am scris-o pentru tine, o găsești AICI : https://bookzone.ro/produs/intoarce-te-la-tine-cand-nu-mai-stii-cine-esti/

Ea este cea care te ține de mână pe drumul regăsirii tale interioare.

Dacă simți că a venit momentul să te ocupi serios și de imaginea ta, un curs de makeup este cel care te scoate întotdeauna din anonimat și îți oferă toate informațiile practice că să reușești să te pui singură în valoare. Toate detaliile despre următorul curs de machiaj le gasești aici: https://femeiacocheta.ro/curs-makeup-acreditat-bucuresti/

Pe curand,

Monica.

Comments

comments

358 Shares
Share358
Tweet
Pin
Share