Bună!
Sunt Monica.images
Nimic nou pană aici. 🙂

Astăzi m-am trezit cu o uşoară melancolie în suflet. În timp ce îmi savuram cafeaua, am simţit că a venit vremea să-ţi povestesc câte ceva despre mine. Nu o sa intru în foarte multe detalii, pentru că nu vreau să te plictisesc. O să încerc să mă rezum, la esenţial.

Până nu demult, eram o fată foarte complexată. De la înălţimea care îmi conferă titlul de “minionă”, până la hainele care niciodată nu aratău pe mine, la fel de bine ca pe alte fete. Ce-i drept erau aceleaşi în fiecare zi. Oricât de mult mă străduiam, tot prost ieşea. Parcă aveam o umbră deasă şi neagră deasupra capului, şi nu se dadea dusă sub nici o formă. În concluzie, la capitolul aspect fizic, m-am menţinut undeva în jurul notei de trecere.

Nici la alte capitole nu străluceam! 🙂 Nu eram genul de fată populară, dar visam să devin una. Nu aveam foarte multe prietene, dar cele care îmi erau alături, se declarau mulţumite. Şi am crescut! Şi au început să apară în mintea mea, tot mai multe întrebări:“ pentru ce atâtea note de zece şi premii înşirate?”, „sunt fericită? Ce e fericirea? Unde creşte? Se vinde în piaţă? Şi cât costă?”…o vreau şi eu!

Vine un moment în viaţă, în care te opreşti şi tragi linie. Şi priveşti înapoi, să observi ce ai realizat. Aveam 26 de ani, o facultate si un masterat la dosar şi  un job de 8 ore. Mă aşezam obosită în pat şi mă trezeam la fel de obosită. Viaţa părea că mi-a scris un secnariu prost, banal şi repetitiv. Până într-o zi, când am zis “STOP”! Nu am cuvinte să-ţi descriu ce fericire imensă mi-a invadat sufletul. Şi acum retrăiesc momentul cu aceaiaşi intensitate.

Care este secretul? Cum şi când se produce această dorinţă de schimbare?

Suferinţa te face să evoluezi. Să nu te fereşti de ea!
Momentul cheie  este aceala în care conştientizezi cu toată fiinţa ta, că tu eşti stăpânul propriei tale vieţi. Tu eşti comandantul corabiei tale. Cârma e la tine! Aşa că, primul pas pe care îl ai de făcut ca să trăieşti o viaţă fericită, este să-ţi iei viaţa în propriile mâini şi să uiţi de noroc, şansă, hazard, loto, şi alte conjuncturi favorabile. Nu există moment potrivit, ci doar moment prezent. Şi doar de tine depinde ce vrei să trăieşti.

Cineva îmi spunea că există două categorii de oameni, cei care fac, şi cei care aşteaptă, care găsesc scuze şi refuză soluţiile. Tu din ce categorie faci parte? Eu te invit alături de mine, în mijlocul oamenilor care acţionează.

Mai jos, îţi redau schema de acţiune  în 4 paşi, care a funcţionat în cazul meu şi al multor persoane care au aplicat-o:

  1. Împacă-te cu tine şi acceptă-te în totalitate. Nu poţi merge mai departe dacă nu treci de această etapă. Priveşte-te în oglindă şi uită de suferinţe, ură, trecut, energii negative
  2. Asumă-ţi responsabilitatea pentru ceea ce trăieşti. Nu căuta scuze sau vinovaţi. Ceea ce trăieşti în prezent, nu este altceva decât rezultatul acţiunilor tale. Nu poţi face acelaşi lucru şi să speri că vei obţine rezultate diferite. Acţionează!
  3. SCRIE-ŢI VIITORUL CU LITERE MARI! E cea mai sigură cale, care te duce acolo unde vrei să ajungi. Ce vrei să trăieşti peste 5 ani? Unde vrei să fii peste 10 ani? Ce faci pentru asta? Nimic mai simplu. Acţionează!
  4. Nu te opri! Nu o să fie uşor şi ai să întâlneşti obstacole. Cel mai mare duşman pe care trebuie să-l învingi, îţi apare sub forma zonei de confort. Ea este cea  care te trage înapoi în viaţa ta simplă, călduţă şi se opune succesului tău. Provoacă zona ta de confort la luptă şi câştigă fiecare bătălie.

Cum te simţi acum? Nu-i aşa că eşti gata de acţiune?

În încheiere, vreau să-ţi mai spun ceva. Ştiai că eşti media persoanelor din jurul tău? Provocarea mea pentru tine este să-ţi faci o listă cu persoanele cu care interacţionezi. Pentru fiecare persoană care face parte din viaţa ta, scrie ce admiri la ea şi ce nu îţi place. Eşti pregătit să recunoşti şi să-ţi asumi ce ai identificat?

p.s.: Te aştept să-mi scrii, ce crezi tu despre faptul că eşti media celor din jurul tău. 

Cu drag,
Monica

Comments

comments

83 Shares
Share83
Tweet
Pin
Share