1

Bine ne-am regăsit pe Femeia Cochetă! 🙂

Când îţi scriu acest articol, am în faţă un mesaj de disperare, postat  intr-unul din multele forumuri existente în ţara noastră.  Uite despre ce este vorba:

“fetelor voi cum vă descurcaţi cu tenul vostru? eu nu mai ştiu ce să mai fac. De la o zi la alta, trec de la coşuri la tot felul de pete şi nicio zi faţa mea nu este curată. Voi ce creme folosiţi? ce tratamente îmi recomandaţi? “

Bănuiesc că ştii ce urmează. Fiecare membră, începe să-şi dea cu părerea despre ce a folosit, ce a mers, ce n-a mers etc. Nimeni nu o întreabă pe femeia noastră ce tip de ten are, ce stil de viaţă duce, care este programul ei de alimentaţie şi de odihnă.

Sărim direct la rezultat şi omitem cauza! Şi problema apare iar şi iar, doar pentru a ne arăta sub diferite forme că ea există şi că are nevoie să fie descoperită şi ajutată.

Chipul tău nu este decât exprimarea interiorului tău. Aşa cum arată sufletul tău, arată şi faţa ta!

Veşti bune, veşti proaste? Asta doar tu decizi. 

Dacă eşti aici şi mă citeşti, înseamnă că îţi doreşti să aflii cum să ai grijă de tine, într-un mod care ţi se potriveşte.

strategieVrei să ai o piele frumoasă şi sănătoasă? Dacă raspunsul tău e afirmativ, atunci acest articol este pentru tine.

Frumuseţea este ca un joc de strategie! Dacă ştii ce mutări să faci la momentul potrivit, succesul este de partea ta!

Să facem cunoştinţăm cu  factorii decisivi în lupta cu tenul plin de viaţă. O să-i împart în 2 mari categorii: ALIAŢI si INAMICI, ca să ştii de astăzi pe cine iubeşti şi cui îî spui “adio”.

Cei 3 ALIAŢI ai tenului frumos:

  1. Apa – Reprezintă aproximatix 70% din masa corpului nostru. Cu cât procentul de grăsime din corp este mai apamare, cu atât procentul de apă este mai mic. Fără o hidratare suficientă, celulele pielii devin uscate şi solzoase. De aceea, pentru a-ţi menține pielea hidratată, trebuie să consumi alimente cu un conținut ridicat de apă ( fructe, legume, supe). Este important să bei cel putin 8 pahare de apă pe zi. Trebuie să mai ştii, că băuturile care conţin cofeină,  sunt diuretice şi prin urmare elimină apa din organism și blochează absorbţia de vitamine și minerale. Nu poţi renunţa la cafea? Adoptă un nou obicei: alături de cafea, aşează şi un pahar cu apă. În felul acesta, apa pierdută din cauza cofeinei, o vei recâştiga foarte uşor.
  2. Exercitiul fizic este esenţial pentru îngrijirea pielii. Creșterea ritmului cardiac, prin exercitii fizice, creste fluxul de sânge, aduce mai mult oxigen la nivelul pielii și curăță impuritățile din organism prin transpiraţie. Doar 20-30 minute de exercitii pe zi, stimulează sistemul imunitar, scad tensiunea arterială, ajută la consolidarea oaselor, cresc nivelul de energie și  conferă o starea excelentă de spirit. În plus, exerciţiile fizice te ajută să reduci procentul de grăsime în corp, care aşa cum am scris mai sus, este indicat să fie cât mai mic. Mai stai pe gânduri? Tenul tău are nevoie de acţiune!
  3. Somnul este aliatul meu preferat. El ajută celulele corpului să se  regenereze. Lipsa somnului afectează toate sistemele corpului, inclusiv pielea și poate avea ca rezultat dureri de cap, iritabilitate, lipsa de energie sau incapacitatea de concentrare. În lipsa somnului, pielea devine mai elastică și este mai predispuse la acnee sau erupţii cutanate. 

4 INAMICI de care e bine să te fereşti:

  1.  Expunerea la soare în exces este inamicul numărul 1 al pielii. Soarele în exces duce la îmbătrânirea prematură, facilitează apariţia ridurilor şi ajută la pierderea elasticităţii. Determină hiperpigmentarea,  iar supraexpunerea produce  adesea forme de cancer de piele mortale. Tot ce trebuie tu să faci este să aplici pe pielea expusă,  protectie solară cu spectru larg, cu un factor de protectie solară (SPF) de cel puțin 15 în timpul iernii și 30 în timpul verii.fum
  2. Fumatul forţează pielea să îmbătrâneasca prematur. Nicotina afectează vasele de sânge. Acestea aduc pielii oxigen și substanțe nutritive și elimină impurităţile.  Cu un nivel scazut de oxigen, pielea isi pierde elasticitatea, ceea ce duce la deformare și ridare. Rezultatul este o piele ternă şi obosită. Eşti sigură că îţi asumi asta? Chiar merită?
  3. Alcoolul este pe lângă un bun diuretic care te scapă de pielea hidratată şi un posibil declanşator de reacții alergice ( urticarie, erupții cutanate). Dacă te numeri printre persoanele care au reacții alergice la salicilați (prezenţi în diverse produsele alimentare, cum ar fi fructe de padure, banane, fasole, struguri), înseamnă ca şi berea și vinul îţi pot provoca diverse erupţii cutanate.
  4. Stresul- Prezenţa lui se vede cel mai bine în felul în care arată pielea ta.  Ai la îndemănă o armă puternică de combatere şi anume să faci cât mai mult timp ceea ce îţi place. Dacă mai adaugi şi o alimentaţie controlată şi un pic de exerciţii fizice, succesul este garantat.

Tot ceea ce faci astăzi, se va resimţi mâine pe chipul tău!

Primul pas pe care îl ai de făcut, ACUM, este să nu mai rămâi indiferentă la nevoile tale! 

Cum vrei să arăţi peste 5 ani? Dar peste 20?

Cum vrei să-ţi plimbi nepoţelul de mână?

Asta doar tu decizi şi nimeni nu o poate face în locul tău!

zeitaTe invit să comentezi sub articol, care este strategia ta de frumuseţe pe termen lung. Împreună putem ajuta la construirea unei comunităţi de femei cochete autentice. Pentru că nu exisă femeie urâtă, ci doar femeie care nu are timp să-şi scoată la lumină frumuseţea. Nu e păcat oare să rămână ascunsă zeiţa divină din tine? 

 

Pe curând,

Monica

 

Comments

comments

188 Shares
Share188
Tweet
Pin
Share