Bună şi mă bucur să ne revedem pe Femeia Cochetă! 🙂

images (1)

Este o perioadă destul de aglomerată pentru mine, sunt prinsă în multe proiecte, dar să ştii că nu am uitat de comunitatea femeilor frumoase. De fiecare dată când primesc un mesaj de la tine, mi se umple sufletul de fericire  şi muncesc mai repede şi cu mai mult spor. Îţi pregătesc o surpriză pentru lunile viitoare şi trebuie să fiu gata la timp.

Gata cu dezvăluirile! Să trecem la subiectul de astăzi, transpiraţia. 

Transpiraţia este produsul de secreţie al glandelor sudoripare şi este formată din apă, NaCl şi alţi electroliţi. Principalul ei rol este acela de a ajuta la menţinerea constantă a temperaturii corpului.

Conform unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Lighthouse Marketing Quant, în aprilie 2009, pe un eşantion de 500 de persoane din Transilvania, Muntenia, Moldova şi Bucureşti, mirosul de transpiraţie este considerat de peste 80% dintre români cea mai jenantă situaţie care poate apărea la o întâlnire sau un interviu, mai rău decât respiraţia urât mirositoare, machiajul stricat, unghiile netăiate sau firul dus de la ciorap.

De asemenea, 9 din 10 români sunt deranjaţi de mirosul de transpiraţie din mijloacele de transport în comun. Astfel, cele mai frecvente situaţii în care românii simt miros de transpiraţie sunt:

 • în mijloacele de transport în comun, în special în timpul verii (95% dintre respondenţi),
 • în preajma persoanelor care au un  job care implică munca fizică şi care miros adesea a transpiraţie (79%),
 • în magazine, în timp ce stau la coadă (78%),
 • în urma activităţilor fizice, în sala de gimnastică sau în vestiar (76%),
 • în cazul persoanelor care se dau cu parfum, dar nu şi cu deodorant şi miros foarte rău (75%),
 • 68% din respondenţi au declarat că au întâlnit “femei foarte aranjate, machiate, îmbrăcate elegant, dar care devin respingătoare în momentul apropierii de ele pentru că miros a transpiraţie”. 

În ultimul timp, se discută tot mai des despre ingredientele nocive din compoziţia deodorantelor şi a antiperspirantelor:Aluminiu toxic

 1. Aluminiul este folosit cu scopul de a stopa traspiraţia. Se găseşte sub formă de clorhidrat de aluminiu,
   clorură de aluminiu, săruri de aluminiu ).
 2. Parabenii sunt substanţe chimice folosite cu rol de  conservanţi. Se găsesc sub mai multe forme (isobutilparaben, metilparaben, propilparaben, etilparaben, butilparaben).
 3. Propilen glicolul este folosit ca umectant, pentru a facilita absorbţia sărurilor de aluminiu.
 4. Ftalaţii sunt aditivi chimici care dizolvă alte ingrediente şi dau o consistenţă mai bună produselor.
 5. Triclosanul este clasificat ca pesticid de către FDA şi ca posibil cancerigen de către Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA (EPA).

Având în vedere cele prezentate mai sus, mă întreb dacă merită să ne asumăm un asemenea risc. Eu vreau pentru viaţa mea tot ce este mai bun şi pun sănătatea mai presus de toate.

Este foarte adevărat că nu ne putem izola de toate produsele nocive, dar măcar putem încerca să fim mai selectivi cu substanţele care vin în contact cu noi, în mod direct sau indirect.

În căutările mele de a găsi o variantă sănătoasă la antiperspirantele din comerţ, am descoperit piatra de alaun şi am spus adio transpiraţie!  🙂

Piatra de Alaun este un produs natural, un mineral cunoscut pentru proprietăţile sale astringente, antibacteriene şi hemostatice. Se obţine prin tăierea şi polizarea pietrei de alaun brute.

piatraDe ce să alegi piatra de alaun?

 • astringent: închide porii pielii,
 • hemostatic: grăbeşte coagularea sângelui în cazul tăieturilor,
 • antibacterian: blochează proliferarea bacteriană responsabilă mai ales pentru mirosul neplăcut,
 • regulator al transpiraţiei,
 • hipoalergen: este indicată persoanelor cu pielea sensibilă deoarece este complet naturală şi nu prezintă nici un adaos de parfum,
 • piatra este un produs foarte economic (se uzează o cantitate extrem de mică la fiecare aplicare).

Cum se foloseşte piatra de alaun? 
Se aplică ca atare pe pielea umedă sau se poate aplica pe pielea uscată ( în cazul acesta se umezeşte piatra). Poate fi folosită ca şi aftershave. În acest caz, se aplică după ras, deoarece calmează pielea şi ajută la vindecarea tăieturilor şi iritaţiilor.

Condiţii de păstrare şi depozitare: la temperatura camerei ferită de umiditatea excesivă şi lumina directă.

Atenţionări speciale!!! Pe piaţă se găsesc şi pietre sintetice de alaun. În aceste pietre, potasiul este înlocuit cu amoniu. De aceea,  înainte să achiziţionezi produsul, verifică eticheta!  Menţiunea “Ammonium Alum” arată că piatra este sintetică, spre deosebire de  “Potassium Alum” care se referă la  piatra naturală.

Eu sunt foarte încântată de achiziţie şi te asigur că după ce vei începe să o foloseşti, nu ai cum să n-o iubeşti!

Tu cum te aperi de transpiraţie?1

Ce produse foloseşti?

Ai încercat piatra de alaun?

Comentează sub articol şi haide să găsim împreună cea mai eficientă metodă, care ne scapă pentru totdeauna de transpiraţie.

 

Te îmbrăţişez cu drag şi sunt tare mândră de tine!

Monica.

 

 

Comments

comments

134 Shares
Share134
Tweet
Pin
Share