Hei! 🙂1
Bine te-am regăsit!

Săptămâna trecută, am adus în discuţie una dintre problemele cu care ne confruntăm noi femeile, şi anume: părul. Dacă ai citit articolele trecute, în acest moment ştii ce tip de păr ai şi care sunt bolile pe care le poate avea părul tău.

Acum că am aflat cu cine stăm la masă, propun să ne apucăm de treabă. Ce mai contează cauza care a dus la deterioarea părulului tău? Faptul e deja consumat. Aşa că, important este ce faci de acum înainte.

Ştiai că:

 • 51% dintre consumatori sunt frustraţi de faptul că nu reuşesc să găsească produsul potrivit pentru tipul lor de păr?
 • 91% dintre consumatori sunt în căutare de informații suplimentare în magazine?
 • 58% dintre consumatori cred ca produsele din saloanele de specialitate, sunt mai eficiente?

(conform ultimei statistici realizate de Procter & Gamble)

Pentru că îngrijirea părului este un subiect delicat şi în acelaşi timp, consistent, o să-ţi prezint pe rând, ingrijirea pentru fiecare tip de păr. Am tras la sorţi, şi primul despre care vorbim, este părul uscat! 🙂

Dacă faci parte din rândul purtătoarelor unui astfel de păr, te invit să te documentezi în amănunt, în materialul de astăzi. Dacă părul tău nu este uscat, este bine să citeşti si tu informaţiile. Cu siguranţă există o femeie în jurul tău care are nevoie de ele!

Cum arată părul uscat?

Dacă identifici una dintre caracteristicile de mai jos, înseamnă că părul tău este uscat:

 • se ciufuleşte uşor
 • este lipsit de luciu şi de flexibilitate
 • este de culoare închisă sau roşcată
 • se opune oricărui efort de modelare şi are tendinţă de revenire la sensul de creştere
 • se electrizeaza usor
 • este aspru la atingere
 • se rupe uşor
 • este greu de pieptănat

De ce părul meu este uscat?

Parul uscat apare din cauza unei activitati insuficiente a glandelor sebacee, care sunt atasate foliculului pilos. Sebuumul este cel care ajută părul să aibă un aspect stralucitor şi îi conferă în acelasi timp şi o bună rezistenţă. Tot el este cel care ajută la hidratarea naturală a firului de păr. Dacă acesta este secretat în cantitate insuficientă, atunci şi părul suferă modificari majore.

Ce trebuie să evit dacă am părul uscat?

 • spălatul excesiv al părului
 • pieptănatul/ periatul agresiv
 • uscatul artificial cu ajutorul temperaturilor ridicate. Dacă totuşi este nevoie, aplică un produs termoprotector.
 • placa de întins părul
 • ondulatorul şi bigudiurile
 • frecatul scalpului cu prosopul
 • substanţele chimice din vopsea, soluţiile de permanent sau cele de îndreptat părul. Acestea ajută la eliminarea substanţelor esenţiale şi a uleiurilor naturale din firul de păr
 • produsele de îngrijire care conţin alcool
 • expunerea părului la soare

Cum să am grijă de părul uscat?

 • foloseşte  şamponul o singură dată şi ai grijă să alegi un şampon blând
 • după fiecare spălare, aplică un balsam, pe toată suprafaţa firului de păr. Lasă-l să acţioneze câteva minute înainte de a-l clăti. O varintă naturală care înlocuieşte cu succes clasicul balsam din comerţ, o reprezintă maioneza. Ai citit bine! Încălzeşte un pic de  maioneză, pană când aceasta se transformă într-o pastă uleioasă. Aplică această pastă pe părul nespălat, uscat şi acoperă capul cu o punga de plastic/cască de duş. Menţine 15 minute, după care aplică şamponul blând şi clăteşte cu multă apă. Rezultatele sunt vizibile chiar după prima aplicare!
 • usucă părul,  doar în mod natural
 • după clatire, piaptă-nă părul cu un pieptene din lemn, cu dinţi foarte lungi si rari
 • masează-ţi scalpul pentru a stimula secreţia de sebuum
 • atunci când intenţionezi să mergi la piscină, aplică un surplus de balsam pe păr. Imediat după ce ieşi din piscină, clăteşte părul cu apă curată. 
 • aplică o mască pentru hidratare, cel puţin o dată pe săptămână. Ai mai jos, 2 reţete de măşti uşor de făcut, la tine acasă.
 1. Mască cu ulei de măsline şi gălbenuş de ou 

galbenusAmestecă un gălbenuş de ou cu 1 lingură de ulei de măsline. Aplică amestecul pe toată suprafaţa părului şi acoperă-l cu o cască de duş. În acest fel, ajuţi la absorbţia substanţelor hidratante. Cu cât stai mai mult cu masca pe păr, cu atât mai bine. Este indicată o durată de aşteptare, de minimum 1 oră. Masca se îndepărtează prin spălarea normală a părului.
Există şi varianta scurtă pentru această mască. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziţie, aplică pe păr puţin ulei de măsline călduţ şi masează bine scalpul, lăsând câteva minute să acţioneze. După, spală-ţi părul ca de obicei.

banane2. Masca cu banane Pisează o banană cu ajutorul unei furculiţe şi amestec-o cu 1 lingură de miere de albine şi o jumătate de pahar cu lapte. Aplică masca pe păr, lasă să acţioneze 15 minute şi îndepărtează cu un şampon blând. 

Şi pentu că am tot folosit noţiunea de şampon blând, am o propunere pentru tine. Ce ai spune dacă de astăzi ai renunţa la şamponul din comerţ şi ţi-ai face tu singură unul, la tine acasă?

Folosit extern, oul este cel mai blând şampon care reuşeşte să cureţe părul,  neaşteptat de bine.

Cum obţin şamponul din gălbenuş?

Se combină 1-2 galbenusuri crude de ou (în funcţie de cantiatea dorită), cu 1 lingură de tinctura de urzică (se găseşte în magazinele naturiste). Se adaugă apă plată, până când se obţine o consistenţă subtire, fluidă. Compoziţia se amestecă foarte bine şi se aplică ca şamponul normal. Diferenţa o va face spuma, care nu va fi în cantitate atât de mare, ca în cazul unui şampon din comerţ. Dar este dovedit ştiinţific, că nu o cantitate mare de spumă curăţa mai bine părul.

Pentru ca părul sa rămână perfect curat, după folosirea galbenusului de ou, este necesar să-ţi clăteşti părul cu multă apa, cu o temperatură ceva mai ridicată decât de obicei.

După ce vei începe să foloseşti şamponul din galbenuş de ou, vei observa cum încep să se rezolve problemele părului tău.

Gălbenuşul luptă cu succes îpotriva căderii accelerate a părului, reduce mâncărimile pielii capului, produse de contactul cu diversele substanţe chimice, şi înlătură definitiv degresarea (uscarea) excesivă a firelor de păr.

Acum că ai aflat cum poţi să-ţi ajuţi părul uscat, te invit să aplici cu multă răbdare şi iubire, sugestiile de mai sus. Şi părul tău are nevoie de tine, şi se pare că doar tu eşti în măsură să acţionezi.

Nu mai căuta scuze  şi nu mai invoca lipsa timpului. Când vine vorba de tine, mi-aş dori să nu mai uiţi, că TU eşti cea mai importantă.

Dacă mai ştii şi alte metode prin care poţi lupta împotriva părului uscat, te rog să împărtăşeşti cu noi din experinţa ta. Scrie un comentariu sub articol! Nu durează mult! Ceea ce pentru tine pare banal, pentru o femeie poate fi o mare descoperire. Aşa că, draga mea femeie cochetă, nu rămâne indiferentă la nevoile femeilor din jurul tău!

Te îmbrăţişez,

Monica.

Comments

comments

77 Shares
Share77
Tweet
Pin
Share