Bună!inceputMonica sunt.

Am ajuns la ultima lectie şi pentru asta, dă-mi voie să te felicit. Astăzi vom sărbători reuşita ta. Ai parcurs 9 lecţii de mare valoare şi mai ai de făcut doar un pas, până la linia de sosire. Sunt mândră de tine, draga mea şi îţi mulţumesc că îmi eşti alături în această călătorie minunată. 🙂

Femeile au nevoie de mine şi de tine. Şi ştiu că împreună vom reuşi să construim o comunitate puternică de femei cochete.

Pe parcursul lecţiilor pe care ţi le-am prezentat, ai făcut cunoştinţă cu tenul tău, cu sprâncenele, cu ochii şi azi îţi vei întâmpina cu bucurie, buzele. Machiajul lor este cel care va întregi aspectul final al chipului tău.

Te rugasem într-un articol trecut să observi cu atenţie ce formă au buzele tale, pentru că din rândurile de mai jos, vei ştii ce culoare să aşezi pe ele. Aşa că, pune-ţi un zâmbet larg pe faţă şi să ne apucăm de studiat şi ultima ta lecţie.ruj 2

Buzele tale îţi devăluie starea de spirit. Uneroi sunt gingaşe, alteori senzuale, de multe ori naturale, dar de fiecare dată, feminine. Şi cu ajutorul lor, zâmbetul tău poate muta munţii din loc. Nu le subestima importanţa şi caută să le pui în valoare. Dacă ai buzele:

  • mari, trasează un contur, cu un milimetru în interiorul buzelor. Foloseşte ruj roşu, maro, roz şi cafeniu.Dacă eşti adepta luciului de buze, alege nuanţe naturale. Evită luciul de buze cu particule strălucitoare, rujurile sidefate și prea deschise la culoare.
  • subțiri, trasează un contur cu creionul de buze, cu o jumătate sau un milimetru la exteriorul buzei. Foloseşte rujuri și glossuri în culori deschise şi cât mai sidefate  Evită rujurile închise la culoare și mate.
  • asimetrice, corecteză cu ajutorul unui contur fie în interiorul buzei, fie în exteriorul ei. Foloseşte rujurile în culori mate. Adaugă puțin fond de ten sau corector pe buza mai groasă și un strop de ruj mai închis la culoare pe buza subțire.
  • cu colțurile lăsate în jos, aplică fond de ten la colțul gurii, apoi desenează un contur, depăşind linia descendentă. Pentru a da impresia de alungire și ridicare, conturul buzei inferioare trebuie să fie mai alungit, depășind conturul natural. Conturul buzei superioare trebuie trasat în zona V-urilor buzei, depășindu-le ușor și trebuie întrerupt la colțuri. Foloseşte rujuri în nuanțe de roșu, roz și bej auriu. Evită rujurile în nuanțe reci.

Este bine să ştii că:

    • nu este obligatoriu să foloseşti conturul; dacă însă alegi să îl incluzi în machiajul buzelot tale, alege o culoare cu maximum jumătate de ton mai închisă decât rujul. Conturarea se face pornind din centru spre colţuri,
    • rujul se aplică cu o pensulă specială, dinspre centrul buzei inferioare spre colţuri,
    • rujurile mate rezistă mai mult timp pe buze,
    • trebuie să hidratezi buzele înainte de aplicarea rujului,
    • dacă rujul nu se aplică bine, trebuie să ştergi buzele cu un şerveţel de hârtie şi să aplici puţină pudră (absoarbe excesul de grăsime şi fixează rujul).

Şi uite aşa, am terminat şi ultima lecţie din seria celor 10 lecţii gratuite. Acum eşti pregătită să urci o nouă treaptă. Ai asimilat noţiunile de bază şi te invit cu mare drag, în zona avansaţilor.

p.s : mai ai la dispoziţie o zi, să participi la concursul de comentarii. Dacă ai uitat despre ce este vorba, îţi reamintesc. Tot ce trebuie să faci, este să scrii comentariul tău sub fiecare lecţie, din seria celor 10.

Monica.

Comments

comments

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share