Bună!1
Tot Monica sunt.

Când îţi scriu acest articol, afară e un soare superb de duminică. Cred că o să fac o plimbarare prin parc. Mi-a aşa dor de natură şi de toate sentimentele pe care reuşeşte să le trezească în mine.

Pentru că e duminică şi e ziua ta liberă, nu o să te încarc cu o lecţie grea şi lungă.În articolul trecut ai aflat despre formele pe care le pot avea sprâncenele şi care este legătura dintre sprâncene şi forma feţei. Astăzi o să-ţi prezint armele de care ai nevoie pentru a-ţi defini sau corecta, forma sprâncenelor.

Pentru a obţine un aspect aşa cum îţi doreşti, ai nevoie de produse cosmetice şi de accesorii. Să începem cu produsele pentru definire şi corectare.

Definirea sprâncenelor: înseamnă accentuarea formei tale naturale. Pentru asta ai nevoie de :

 • Creion pentru sprâncene; este de preferat să alegi un creion în nuanţa părului şi care să aibă la celălalt capăt o perie; este cel mai popular produs de machiere a sprâncenelor. Când foloseşti creionul, nu picta “în formă”, ci mişcând vârful ca şi când ai desena  fire în locurile în care acestea lipsesc sau sunt mai rare. La sfârşitul aplicării estompează şi distribuie culoarea cu o pensulă blender sau cu o perie de sprâncene.
 • Fard pentru sprâncene; oferă cel mai natural rezultat, în special dacă ai grijă să îl aplici astfel încât să obţii o nuanţă mai intensă către punctul de inflexiune a sprâncenei şi mai deschisă la extremităţi.De preferat este să alegi un produs duo, care conţine două nuanţe, una mai închisă şi una mai deschisă. Din combinaţia celor două nuanţe, vei obţine un aspect mai natural. Fardul poate avea consistentă cremoasă sau pulbere. Fardurile  trebuie să fie întotdeauna mate şi să aibă un pigment intens.
 • Rimel/ tuş pentru sprâncene: da, ai citit bine. Are acelaşi mod de prezentare ca şi produsul pentru ochi. Formula lichidă  permite o conturare cu precizie şi este uşor de manevrat.
 • Gelul pentru sprâncene: fi transparente sau colorate. Este un produs necesar pentru sprâncene nărăvaşe, care nu se păstrează în forma pe care o doreşti. Dacă alegi varianta transparentă, aplică mai întâi fardul pentru sprâncene sau creionul.
 •  Kitul pentru sprâncene Este produsul care cuprinde toate produsele cosmetice de mai sus alături de pensule speciale pentru aplicare.

După cum observi, există o categorie foarte vastă de produse care să te ajute să-ţi scoţi în evidenţă sprâncenele frumoase. Pentru definire, este nevoie să aplici o cantitate foarte mică de produs şi să obţii un aspect cât mai natural şi uniform.

Corectarea formei sprâncenelor: devine o necesitate atunci când sprânceana prezintă goluri, nu are o formă adecvată feţei tale, nu este suficient de lungă sau deasă. Corectarea se poate face în două moduri:

 • Cu ajutorul produselor prezentate mai sus, prin redesenarea formei sprâncenelor
 • Prin tatuare. Este recomandă ca soluţie în cazurile în care, schimbarea formei de sprâncene are un impact inestetic asupra trăsăturilor feţei. Tatuarea se face fir cu fir, sau cu contur plin. Este o tehnică de tatuare a pielii cu pigmenţi cosmetici medicali, care sunt introduşi în straturile superioare ale pielii.

Accesoriile care nu trebuie să-ţi lipsească din portfard, sunt:

 • Penseta. Când îţi cumperi una, fii atentă la cele două capete. Acestea trebuie să se suprapună perfect, pentru a putea apuca firul de păr şi să nu fie extrem de subţiri pentru a smulge şi nu a tăia firele de păr.
 • Oglinda. Singura caracteristică pe care trebuie s-o îndeplinească, este să fie mare.
 • Forfecuţa. Este necesară pentru tunderea firelor de păr, care depăşesc lungimea maximă admisă. 🙂
 • Perie sau pensulă pentru sprâncene. Cele două ajută la pieptănarea firelor de păr.
 • Benzi de modelare, conţin cu strat fin de ceară care permite o pensare simplă şi comodă.

Asta e tot pe ziua asta. Te las să te bucuri de soarele de afară, şi te invit să-mi scrii ce produse pentru sprâncene foloseşti şi cât de mult te ajută ele să schimbi aspectul feţei tale.

Cu drag,
Monica.

Comments

comments

114 Shares
Share114
Tweet
Pin
Share