E luni şi începe o nouă săptămână plină de cunoaştere. Am pregătit pentru ochii tăi o lecţie valoroasă. 🙂
În lecţiile precedente, te-am tot batut la cap cu forma ochilor şi a feţei. Vreau să ştii că nu degeaba am insitat să-ţi observi trăsăturile feţei. Tot ce ai învăţat până în acest moment, reprezintă bazele pentru următoarele lecţii. Acum, punem în practică cunoştinţele acumulate.
De ce este important să cunoşti forma ochilor, ca să poţi să te machezi? Pentru că fiecărei forme, îî stă bine cu machiajul ei. Şi fiecare formă, are particularităţile ei. Şi este bine să le cunoşti şi să le aplici în viaţa ta.
Nu mai lungesc momentul şi mă apuc să-ţi dezvălui secretul din spatele fiecărei forme. Avem mult de muncă, dar nu te speria şi citeşte cu atenţie ce este potrivit pentru tine. Dacă ochii tăi sunt:
- Rotunzi., trebuie să-ţi pui în valoare irisul, cu ajutorul fardurilor de ochi în culori închise. Cele deschise nu ţi se potrivesc, deoarece îţi măresc ochiul. Creionul dermatograf este prietenul tău şi tot ce trebuie să faci, este să desenezi o linie orizontală de-a lungul genelor superioare şi inferioare. Linia trebuie să depăşească conturul natural al ochilor, pentru a crea impresia de alungire. Când aplici rimelul, încarcă mai mult colţul exterior al ochilor şi nu toate genele. Dacă rimelezi toate genele, ochii tăi vor părea mai rotunzi şi nu vei obţine efectul de alungire. Un rezultat foate bun îl obţii şi cu ajutorul genelor false, pe care le vei aplica doar la exteriorul ochiului.
- Proeminenţi, această formă îţi permite mai multe variante de machiaj. Cel mai potrivit rimel, este cel pentru alungire şi trebuie aplicat pe toate genele, atât pe cele superioare cât şi pe cele inferioare. Cu ajutorul unui dermatograf vei realize un contur mai gros şi îl vei aplica doar până la jumatatea pleoapei superioare, pornind din colţul interior al ochiului.
- Profunzi, trebuie să foloseşti un iluminator pentru conturul ochilor. Fardurile de pleoape care ţi se potivesc sunt cele în culori deschise, irizate. Aplică-le mai ales în colţul interior al ochilor. Evită excesul de conturare al ochilor pentru că îi faci sa pară obosiţi. Foloseşte mascara maro pentru a-ţi scoate ochii în evidenţă, şi pentru a crea senzaţia că sunt plasaţi într-un plan mai apropiat şi nu sunt afundaţi. Aplică rimelul doar pe genele superioare.
- Mici, trebuie să oferi cât mai mult volum privirii tale. Ai nevoie de un dermatograf de culoare deschisă, chiar sidefat, cu care să desenezi o linie care să depăşească conturul natural. Fradul de pleope cel mai potrivit, este în culori deschise şi poţi aplica o cantitate mică de produs şi la baza genelor inferioare. Aplică fard deschis din abundenţă în colţul exterior al ochiului, continuă spre mijlocul pleoapei cu o nuanţă cu un ton mai închisă şi apoi aplică fardul cel mai deschis, imediat sub sprancene. Rimelul îl vei aplica mai ales pe genele din colţul exterior al ochilor.
- Mari, evită fardurile sidefate care măresc ochiul şi alege farduri mate în tonuri mai inchise. Poţi aplica o cantitate mică de fard, la baza genelor inferioare. Rimelarea se va face doar pe genele superioare. Dermatograful nu îl vei folosi pentru unghiul interior al ochiului, ci numai spre unghiul exterior.
- Apropiati, este necesar să aplici fard deshis la culoare în coltul interior al ochiului şi fard mai închis, în colţul exterior, pentru a crea iluzia de distanţare. Vei accentua conturul ochilor în partea exterioară, depăşindu-l pe cel natural. Rimelarea se va face insistând pe genele din colţul exterior.
- Depărtati, precedeul este invers ca în cazul ochilor apropiaţi.În acest caz, vei aplica fardul mai inchis în interiorul ochiului şi cel deschis spre exterior, pentru a crea impresia de apropiere. Fardul de pleoape trebuie aplicat doar în jurul ochiului şi nu va urca până la sprâncene. Rimelarea se va face atât pe genele superioare, cât şi pe cele inferioare.
- Ascendenţi, aplică culoarea închisă pe pleopa inferioară. Trasează o linie la baza genelor inferioare, de culoare închisă cu dermatograful sau cu un fard închis, iar spre unghiul exterior, aplică o culoare în aceeaşi nuanţă, dar cu un ton sau două mai deschisă. Fardul închis trebuie aplicat în partea interioară, iar cel deschis, în partea exterioară.
- Descendenţi, insistă pe accentuarea pleoapei superioare, prelungind-o în exterior. Aplică pe pleopa superioară în unghiul interior, tonuri deschise, sidefate şi tonuri mai închise, în unghiul exterior.Tonul culorii se accentuează pe masură ce avansezi dinspre interior spre exterior. Prelungeste linia conturului cu un dermatograf sau un fard închis, către tâmplă, pentru a ridica forma ochiului.
Dacă aplici sugestiile de mai sus, nu ai să mai greşeşti niciodată în faţa ochilor tăi. Şi ei şi tu, veţi fi mult mai fericiţi. Scrie-mi mai jos, ce formă au ochii tăi şi cum îi pui tu în valoare.
În articolul viitor, îţi voi prezenta ce culori de farduri trebuie să foloseşti, în funcţie de culoarea ochilor tăi.
Îţi doresc să ai o săptămănă cochetă!
Monica
am citit cu mare atentie lectia si o sa invat si eu sa ma machez. am 30 de ani si deja se vad urmele varstei pe tenul meu.multumim pentru aceste sfaturi
woow ce misto articol! am mai invatat ceva