1Monica sunt. 🙂

Am revenit în formă, cu un articol inspirat din cateva mesaje pe care le-am primit de la cititoarele cochete. Iţi redau mai jos cateva, pentru că este posibil sa te afli şi tu intr-una dintre situaţiile descrise:

“…am sprancenele foarte subtiri si nu imi mai cresc fire de par. M-a pensat o colega in timpul liceului si de atunci am ramas cu ele asa. Au trecut 5 ani de atunci si eu folosesc penseta de 2 ori pe an: de Craciun si de Pasti. Si nu ca ar fi nevoie, ci pentru ca mai apare cate un fir. Ce sa fac sa-mi aduc sprancenele inapoi?”

“Buna. Eu mi-am pensat sprancenele de cand ma stiu, in forma de semicerc si acum vreau sa-mi schimb forma, dar nu stiu cum sa fac. Ce imi recomanzi?”

“Sprancenele mele sunt blonde. Firele de par sunt rare si lungi si atunci cand le creionez, se vede aiuirea. Le-am vopsit de cateva ori la un salon, dar au forma si culoare frumoasa maxim o saptamana, dupa care, ajung tot la creion. Ce e de facut?”

Bun. Am citit, am răspuns dar vreau să îţi scriu şi ţie soluţia pentru aceste probleme de moment. Înainte să-ţi dau vestea cea mare, o să-ţi povestesc ceva personal.

Sprâncenele mele sunt blonde, au firele de păr destul de rare şi sensul lor de creştere, trebuie să recunosc că mi-a dat mult timp bătaie de cap. Am folosit timpul trecut, pentru că acum sunt bună prietenă cu sprâncenele mele.

Obişnuiam să ma las pe mâna experţilor, o dată pe lună şi contra unei sume de bani. Rezultatul? Nu aveam niciodată, ambele sprâncene la fel. 🙂 Explicaţia era, că am un gol în sprânceana stângă şi pentru asta pensatul trebuia să aibă loc în funcţie de “defect”. Şi uite aşa, mergeam peste tot cu creionul de sprâncene în buzunar, pentru că aveam mare nevoie de el.

Într-o duminică, m-am trezit că trebuie să ajung obligatoriu la un eveniment. Nu prevăzusem asta, aşa că m-am nimerit într-o perioadă în care sprâncenele mele aveau cam 3 săptămâni de la ultima vizită la salon. Şi cum era şi duminică şi peste tot era închis, m-am uitat în oglindă, mi-am studiat sprâncenele şi le-am zis: “ De azi, sunteţi în grija mea!”

Am coborât la magazinul din cartier şi mi-am cumpărat o vopsea de sprâncene maro închis. Nu mai ştiu firma şi nici nu am dat importanţă la asta. Nu dau nici acum. 🙂

Mi-am demachiat sprâncenele şi m-am apucat de treabă. Cum am făcut eu?

  1. mi-am pieptănat firele de păr în sensul lor de creştere
  2. am trasat cu un creion cele trei puncte esenţiale: baza, punctul de maximă arcuire şi coada.
  3. am aplicat vopseaua pe toată suprafaţa sprâncenelor. În etapa asta, vreau să-ţi dau mai multe detalii. După cum am spus şi mai sus, am achiziţionat o vopsea pentru sprâncene. Nu folosi vopsea de păr! Rişti să rămâi fără sprâncene şi crede-mă ca nu e o glumă! Am pus două parţi de vopsea, cu o parte de oxidant şi am amestecat până la uniformizarea culorii. Este bine sa folosesti un recipient de sticlă şi să ai la îndemână câteva beţişoare de urechi. După ce se uniformizeaza culoarea, cu ajutorul unui beţişor curat, aplici vopseaua pe sprâncene, de la bază spre coadă. Aplicarea o faci ţinând cont de forma pe care trebuie să o aibă sprâncenele tale (urmărind cele 3 puncte). Cu un beţişor curat, ai grijă să nu depăşeşti forma naturală a sprâncenelor tale (nu exagera cu grosimea!). Când te-ai asigurat ca ai aplicat vopseaua în strat uniform şi continuu, las-o să acţioneze 10 minute, după care îndeparteaz-o cu ajutorul discurilor demachiante, de la baza sprâncenelor către tâmple. Curaţă şi restul de vopsea, cu puţină apă călduţă. În cazul În care, din greşeală, ai pătat pielea de vopsea, nu te speria. Imbibă un disc demachiant în apă călduţă cu puţin săpun şi şterge zona pătată. Este foarte simplu!
  4. periepiaptănă firele de păr pe sensul lor de creştere, cu ajutorul unei periuţe (eu o folosesc pe cea din capătul creionului de sprâncene) şi trasează din nou cele 3 puncte esenţiale (bază, punct de maximă arcuire şi coadă).
  5. Începe acţiunea penseta şi forfecuţa! Mai întâi de toate, regula numărul 1, este să nu pensezi niciodată firele de păr de deasupra sprâncenelor. Te vei limita doar la cele de dedesubt. Urmăreşte cele trei puncte şi elimină doar firele de care nu ai nevoie. La cele pe care te hotărăşti să le păstrezi, tunde-le puţin vârfurile.

Şi ca să răspund la obiect şi mesajelor care mi-au fost adresate, privind lipsa firelor de păr sau creşterea lor geoaie, ştiu din proprie experienţă, că uleiul de ricin în combinaţie cu vitaminele A şi E, oferă rezultate vizibile. Doar că este nevoie de timp, răbdare şi acceptare. Şi tu meriţi din plin asta!

Dacă forma sprâncenelor tale nu este una pe care ţi-o doreşti, sau ai realizat acum în al 12-lea ceas, că este una care nu te avantajează, ai doua alternative:

  • îţi laşi sprâncenele să crească şi cu ajutorul creionului le desenezi noua formă dorită. După ce sprâncenele tale s-au îmbogaţit cu fire noi de păr, aplici cei 5 paşi descrişi mai sus, pe care îi folosesc eu.
  • dacă totuşi după câteva luni în care foloseşti uleiul de ricin amestecat cu vitamine, nu observi nici un fir nou de păr, singura soluţie care îţi rămane este sa le desenezi. Ori alegi un creion, ori machiajul semipermanent (tatuare).

Şi asta e tot!

Cu puţină răbdare şi iubire faţă de sprâncenele tale, poti face minuni. Si cel mai important este ca poţi face asta, ori de câte ori ai nevoie, fără să mai aştepţi programările de la salon. Ce zici? Accepţi provocarea mea? Şi unde mai pui, că este încă un motiv în plus să petreci puţin timp cu tine. Doar tu, oglinda şi accesoriile de care ai nevoie.

Te invit să-mi povesteşti mai jos, din experienţa sprâncenelor tale. Sunt tare curioasă să aflu, ce poveste are în spate, chipul tău minunat.

Cu drag,
Monica

Daca vrei sa afli mai multe despre ingrijirea tenului si despre makeup, inscrie-te in Academie la Cursul Acreditat de  Makeup si devino propriul tau expert:

Curs MakeUp Acreditat Bucuresti

Comments

comments

152 Shares
Share152
Tweet
Pin
Share