1Ti se pare cunoscuta replica asta?
Eu o aud in jurul meu, de mult prea multe ori.

Poate ca intelegi foarte bine ce scriu eu acum, sau poate in cazul tau e de domeniul trecutului. Simt totusi nevoia, sa fac cateva precizari legate de acest subiect.

Prin natura activitatii pe care o desfasor pe Femeia Cocheta, intalnesc foarte multe femei frumoase, dar care se tem de expunere si de schimbare.
De ce?
Pentru ca e mai bine si mai caldut, in zona de confort.

Daca este pe lumea asta un dusman de care ar trebui sa-ti fie teama cu adevarat, acela este fara doar si poate, zona de confort.

zona de confort 2

Femeia care  respinge machiajul cu toate armele, este o femeie nesigura. Poate ca ai sa ma contrazici, si ai sa-mi spui ca este de fapt o femeie care are curajul sa-si asume chipul asa cum este el, in cel mai natural mod.

Da-mi voie ca de data asta,  sa nu fiu de accord cu tine.

Am fost multa vreme o femeie care se ascundea in spatele naturaletii. Si asta doar pentru ca nu aveam curajul sa ies in evidenta. E mai usor sa faci parte din turma uniforma, decat sa fii autentica si sa te porti pe tine in lume. Imi amintesc foarte bine cum priveam femeile machiate si ma gandeam ca nu sunt fericite. Ca machiajul nu este decat un truc, prin care vor sa fie altfel decat sunt in realitate. Ca sigur seara, cand se demachiaza, sunt foarte urate si nefericite. Asa ca, in viziunea mea, era mult mai bine de mine. 🙂

Timpul a trecut si am inceput sa-mi pun in valoare ochii, buzele, tenul. Unde a fost nevoie am corectat si cand a trebuit, am si ascuns. Dar am invatat lectia importanta a machiajului.

Machiajul nu este echivalent cu stridentul sau artificialul.
Machiajul inseamna conturarea trasaturilor tale naturale.

Cum suna asta?
Ti se mai pare acum ca produsele cosmeticele sunt Bau Bau?

Nu vreau sa mai aud scuze, vaicareli sau sa invoci tot felul de motive pentru care tu nu iti pui pe chip, macar strictul necesar.

Oare nu crezi ca a venit momentul sa-ti asumi intreaga resposabilitate pentru felul in care arati?

Draga mea, chipul tau spune multe despre tine si doar tu alegi ce declaratii faci in lume.

Ce vrei sa transmita ochii si buzele tale?
Frumusete si eleganta sau  frustrare si dezinteres?

Daca citesti ce scriu eu acum, sunt sigura ca vrei sa faci o schimbare si sa nu mai lasi sa treaca o zi, fara sa te pui pe primul loc.

Sunt tare curioasa sa aflu, care sunt motivele pentru care tu nu te machezi!
Scrie-mi mai jos si hai sa gasim impreuna solutii pentru asta.

Monica

Comments

comments

106 Shares
Share106
Tweet
Pin
Share