1

Bine te-am regăsit pe Femeia Cochetă! 🙂

Am revenit cu un articol nou, după un week-end “incendiar” petrecut în Bucureşti. Am cunoscut oameni de succes din lumea frumuseţii şi vreau să împart cu tine, informaţiile de mare valoare pe care le-am aflat.

Într-una din zile, m-am întâlnit cu Suzana Vişan, un nume celebru în lumea make-up artiştilor din România. Am programat o şedinţă de automachiaj şi am avut parte de o experienţă pe care nu pot să o descriu în cuvinte. E o senzaţie care doar se simte şi care rămâne parte din tine, pentru totdeauna. Dacă ai ocazia să te întâlneşti cu Suzana, îţi recomand cu toată încrederea. Îţi las mai jos adresa site-ului ei, de unde poţi alfa multe trucuri de frumuseţe: http://www.suzanavisan.ro/

Să revenim la materialul de astăzi, pentru că abia aştept să-ţi dezvălui secretul din spatele unui machiaj reuşit. Recunosc că şi eu l-am descoperit zilele trecute. Dar de când l-am aflat, mă folosesc din plin de el şi sunt foarte mulţumită de rezultat.semn intrebarii

În ceea ce mă priveşte, obişnuiam să mă machiez, cu ajutorul degetelor sau cu ajutorul aplicatoarelor din dotarea produselor cosmetice. Să-ţi mai spun că aşa face şi mama mea, la fel şi colegele mele, şi toate femeile pe care eu le cunosc?

Ceea ce multe dintre noi nu ştim, sau ştim parţial, este că pensulele fac toată diferenţa în aplicarea machiajului. Nu trebuie să îţi umpii casa de pensule de toate formele, ci doar să investeşti în câteva pensule cheie.

Care sunt pensulele de bază, de care are nevoie orice femeie, pentru a realiza un machiaj reuşit?
Pensulele care nu trebuie să-ţi mai lipsească de acum înainte, sunt:

  1. pentru pudra translucidă pulbere,
  2. pentru fard de obraz (blush),
  3. pentru fard de ochi,
  4. pentru sprâncene şi conturul ochilor.
  5. Iar pe lângă pensulele enumerate mai sus, mai adăugăm bureţelul pentru fond de ten.

Înainte să te panichezi, dă-mi voie să-ţi spun ceva. O să descriu mai jos fiecare tip de pensulă şi în felul acesta, tu nu ai cum să greşeşti în achiziţionarea ei. Dar până atunci, trebuie să mai aflii ceva.

Ce trebuie să ştii atunci când îţi cumperi pensule şi cum evaluezi calitatea produselor

În primul rand, pensulele bune bune nu sunt greu de găsit. Alege-le pe cele produse de firmele de make-up sau pe cele mai puţin costisitoare, disponibile în magazinele cu produse cosmetice. Pentru prima achiziţie, nu îţi recomad să le comanzi online, decât după ce ai “simţit produsul”.

Evaluarea calității pensulei, se face prin testarea modului în care firele se simt pe piele și prin rularea degetelor prin păr, pentru a te asigura că firele nu cad. Este important să mai testezi şi modul în care o pensulă se simte atunci când o ții în mână. Senzaţia trebuie să fie confortabilă și pensula ușor de manevrat.

Pensulă din păr natural sau din păr sintetic?

Ambele sunt bune, doar că depinde tipul de produs cosmetic folosit şi zona feţei pe care este aplicat.

  • Părul natural (veveriţă, capră, cal) este foarte moale și oferă o aplicare uniformă şi un aspect natural. Este indicat să interacţioneze cu produsele pulbere, prăfoase, cum ar fi pudra, fardul de obraz, fardul de ochi.
  • Părul sintetic este cea mai bună alegere în lucrul cu produsele cremoase, cum ar fi anticearcănul, gelurile, tuşurile și rujurile. Pensulele cu păr sintetic, sunt mai rigide decât cele cu păr natural,  şi de aceea perimit un control mai bun şi o aplicare mai precisă.

Ce dimensiune trebuie să aibă pensula?

Aplicatoarele care se găsesc în casetele de machiaj, sunt prea mici și prea înguste pentru aplicarea corectă a fardului. Aruncă-le şi citeşte mai jos, descrierea pentru fiecare pensulă de care ai nevoie.

Aşa cum îţi spuneam la începutul articolului, îţi trebuie 5 elemente cheie, pentru a realiza un machiaj reuşit. Să le luăm pe rand.

  1. pudraPensula pentru pudra translucidă pulbere. Este o pensulă din păr natural, mare, pufoasă, cu perii moi, are formă conică, pentru navigarea uşoară în jurul nasului și sub ochi.

 

2. Pensula pentru fard de fard de obrazobraz/ blush . Trebuie să aibă suficientă lărgime pentru a acoperi pomeţii. Părul este moale, natural, cu margini oblice și curbate. Aplicarea fardului de obraz/ blush, se face în felul următor: zâmbeşte şi începe aplicarea de pe mărul obrazului spre ureche, cu linii oblice.

 

fard de ochi3. Pensula pentru fard de ochi. Este suficient de largă pentru a acoperi aproximativ jumătate din pleoapă. Părul natural are perii moi, cu margini rotunjite teșite, care ajută la uniformizarea culorii, dar şi la crearea umbrei pe pleoapa superioară.

 

4. Pensula pentru sprâncene şi contur sprancene(înclinată). Are perii foarte scurti, denşi şi tăiaţi în unghi. Este folosită pentru conturarea sprâncenelor şi pentru conturul ochiului, pe pleoapa superioară.

 

burete5. Bureții pentru fond de ten sunt pur şi simplu minunaţi. Au formă triunghiulară şi permit o aplicare uşoară a fondului de ten, în jurul nasului și în alte locuri greu de accesat. Înainte de folosire umezeşte bureţelul, pentru a evita absorbţia de produs. Buretele poate fi spălat şi refolosit.

toatePe lângă pensulele pe care le-am descris mai sus, trebuie să ştii că mai există o multitudine de pensule în diferite forme şi dimensiuni. Este însă suficient să foloseşti cele 5 accesorii cheie, în realizarea machiajului tău zilnic. Pe măsură ce te vei obişnui cu ele, vei mai adăuga în trusa ta de pensule, surorile mai mari sau mai mici ale acestora.

 

Machiajul este cartea de vizită a unei femei.

Rolul lui nu este să creeze o mască pe faţa, ci să se îmbine cât mai bine cu pielea ta, astfel încât tu să te simţi foarte confortabil. Produsele cosmetice potrivite te ajută să-ţi accentuezi părţile frumoase şi să le corectezi pe cele care trebuie să rămănă în umbră.

Aşază pe chipul tău alături de un zămbet frumos, culoare şi lumină şi începe să fii o femeie frumoasă.

Sunt curioasă, tu foloseşti pensule atunci când te machiezi?

Consideri utile pensulele în trusa ta de cosmetice?

Hai să comentăm mai jos, fiecare din exeperienţa noastră! Aşa ajutăm sute de femei să-şi descopere feminitatea.

Pe curând,

Monica

Comments

comments

93 Shares
Share93
Tweet
Pin
Share