male-vs-female-eyebrows-cropped

Bine ne regasim in 2015, an ce va fi cu siguranta, cel mai cochet de pana acum! ­čÖé

Pentru ca in ultimul chestionar pe care l-am facut pe site, s-a dorit si o categorie destinata exclusiv barbatilor, uite ca astazi inauguram aceasta categorie numita “Pentru EL” cu primul articol.

In ultima perioada, barbatii au inceput sa aiba tot mai mult grija de felul in care arata. Ceea ce nu poate decat sa ne bucure foarte tare, pe noi femeile. In magazine si la tv, sunt promovate tot mai des produsele de infrumusetare pentru barbati, iar saloanele incep sa ofere servicii destinate exclusiv lor. 

Daca la inceput vedeai un barbat pensat doar in reviste, reclame sau prezentari de moda, acum pensatul a devenit un “must have” in randul adolescentilor si al barbatilor maturi. Pana aici, toate bune si frumoase! Dar ca si in cazul femeilor, si barbatii fac exceptie de la regula cand vine vorba de forma aleasa pentru pensat.

Sunt barbat! Ma pensez sau nu?

Este intrebarea pe care am auzit-o foarte des in ultimul timp. Si pentru ea avem cateva raspunsuri posibile:

  • Categoric da! Daca faci parte din randul barbatilor monospranceana, pentru ca pensatul te ajuta sa ai un aspect ingrijit si iti ofera si un efect de lifting vizibil.

monospranceana

  • Da! Daca sprancenele nu sunt unite intre ele, dar trebuiesc curatate pentru ca sunt foarte dese, stufoase si dezordonate!

hd-male-image-before

  • Nu! Daca esti adeptul pensatului arcuit, feminin si vrei sa faci concurenta cu colega de banca care are sprancenele tatuate cu semnul Nike. Excludem din aceasta categorie persoanele cu forma nativa arcuita, si ne referim strict la barbatii cu sprancene normale, care adopta stilul arcuit.

arc

 

 

Metodele pentru pensatul masculin

Ca si in cazul femeilor, pensatul se poate realiza prin cele 2 metode mai raspandite:

  1. cu penseta
  2. cu ceara

In alegerea metodei potrivite, trebuie avut insa in vedere si cele 2 caracteristici ale barbatilor in ceea ce priveste pensatul: sunt fooooooooarte sensibili la durere (si percep pensatul ca pe o durere insuportabila) si au fooooooarte multe fire de par crescute deasupra si dedesubtul sprancenelor, cat si intre ele.

Alegerea metodei ar fi bine sa fie una strict personala, si nu impusa! 

De asemenea, in alegerea metodei, ar trebui sa tii cont atat de avantajele oferite de ficare, cat si de dezavantaje.

Din practica, stiu ca barbatii aleg varianta cu ceara pentru ca este mai rapida si durerea este de scurta durata, insa nu tin cont si de dezavantajul major, acela de slabire al musculaturii din zona pleoapei. 

Tot din practica, am intalnit 2 tipuri de barbati:

  1. tipul “penseaza-ma, dar sa nu se vada ca sunt pensat”. Este si varianta masculina, corecta din punctul meu de vedere.
  2. tipul “penseaza-ma, cat de mult se poate!”, care vrea ca sprancenele lui sa fie cat mai subtiri si cat mai arcuite, indiferent de recomandarile pe care le primeste.

In concluzie, daca esti barbat si vrei sa te pensezi, tine cont de faptul ca o forma prea feminina nu te face mai masculin, si pastreaza-ti forma naturala. Alege doar curatarea sprancenelor prin indepartarea firelor crescute haotic!

Orice ai face insa, nu uita ca alegerea iti apartine doar tie! Si daca tu esti multumit si te simti bine cu tine, restul sunt doar detalii!

Sunt tare curioasa sa aflu daca tu cunosti barbati care se penseaza si ce parere ai despre acest lucru?

Ai intalnit si barbati pensati gresit?

Comenteaza sub articol!

Sunt aici!

Pe curand,

Monica.

Comments

comments

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share