Traim vremuri in care femeia e super eroina si le duce pe toate in spate, ca asa vrea ea sau ca asa vrea societatea, mediul, contextul.

Femeia da la schimb cu usurinta rochia pe pantaloni, tocul pe tenisi, delicatetea pe putere si sensibilitatea pe aparente. Isi pune o masca atent construita, perfecta, isi joaca impecabil rolul si toata lumea o crede, mai putin ea insasi se crede pe sine.

Dar ce conteaza asta, asa-i? 

Cine mai are timp sa isi asculte propriile trairi, dorinte si idealuri, in goana dupa realizarea obiectivelor stabilite de altii, pentru altii?

Am fost acolo, departe de mine si m-am ascuns strategic in spatele unor aparente. Stiu cum se simte sa nu te pui pe primul loc, sa nu te iubesti suficient si sa nu-ti cunosti valoarea.

Cand tu nu stii cat valorezi, o vor face ceilalti, in functie de sistemul lor de valori, si asa se prea poate sa fii pentru multi, ieftina, comuna, cand tu esti unica si speciala. Si atunci te intreb, cine are dreptate? Tu sau ceilalti?

Vrei sa fii valoroasa pentru tine sau ieftina pentru ceilalti?

Iti rezervi dreptul de a-ti stii tu cu exactitate valoarea sau ai nevoie de estimari din exterior?

La inceputul lunii am fost in Bootcamp cu fetele din comunitatea Femeia Cocheta si la sfarsitul workshopului pe care l-am sustinut acolo, le-am intrebat pe fiecare in parte:

Tu cand ai plans ultima data?

Si ce raspunsuri autentice si asumate au fost acolo!

Femeile plang. Nu e o noutate asta.

Femeile plang des. Asta poate ca este insa o noutate.

Dar o fac de cele mai multe ori, fara sa fie vazute si fara sa vorbeasca despre asta. Si cand se aduna mai multe femei la un loc si raspund cu sensibilitatea cu care numai o femeie ar putea sa o faca, ca da, plang, des, mult, uneori fara motiv, alteori cu motive care sfasie sufletul in bucati, fiecare constientizeaza ca ea nu este singura care plange, ca ea nu este singura depasita de probleme, ca ea nu este gresita, ca ea nu este singura care isi manifesta neputinta prin lacrimi.

Plansul nu are legatura cu dezvoltarea personala si nici nu este influentat de statutul social, ci este intr-o relatie nedeterminata cu emotia. Uneori plangi de fericire, alteori de suparare sau de durere. Dar oricare ar fi cauza, plansul nu te face o femeie mai slaba si nici nu iti pune in frunte eticheta de victima. El doar te aduce fata in fata cu tine, cea vulnerabila si sensibila, cea delicata si feminina. 

Tu cand ai plans ultima data? 

Si cum te-ai simtit atunci?

Raspunde-ti cu sinceritate la aceste intrebari si pas cu pas, incepe sa vii mai aproape de tine, cea autentica!

Si tine minte! Cand ai o problema, o situatie care iti pare grea, fara iesire, opreste-te putin si intreaba-te:

Chiar asta este limita mea?

Chiar asta este maximul pe care pot eu sa il duc?

Pentru ca ai doua variante si ele sunt DA sau NU. Si pentru fiecare varianta ai un plan de actiune. Varianta cu DA vine la pachet cu acceptare, pentru ca teoretic nu ai ce sa faci mai mult, avand in vedere ca ti-ai atins deja limita maxima acceptata, iar varianta cu NU vine la pachet cu inca ceva ce poti face, inca o varianta, inca un pas, inca putin.

Da-ti voie sa fii libera si sa iti exprimi emotiile fara sa-ti fie teama ca esti gresita sau ca vei fi judecata de cei din jurul tau!

Viata asta este despre tine si despre dreptul tau de a fii fericita si implinita!

Pentru ca stiu cum a fost calatoria mea de la o femeie timida la o femeie autentica, pentru ca am simtit din plin ce inseamna toate aceste transformari, pentru ca interactionez cu sute de femei din cadrul comunitatii Femeia Cocheta, am creat un program unic in Romania, Scoala de Femei Cochete, care sa te ajute pas cu pas, sa devii o femeie asa cum ti-ai dorit mereu sa fii.

In curand se termina inscrierile pentru prima serie, care va incepe la sfarsitul lunii Octombrie si daca crezi ca acum este momentul sa te ocupi si de tine, mai poti ocupa unul dintre locurile ramase libere, accesand linkul de mai jos:

Scoala de Femei Cochete

Pe curand cu vesti minunate,

Monica.

 

Comments

comments

61 Shares
Share61
Tweet
Pin
Share