Bine ne regăsim pe Femeia Cochetă.

Zilele trecute, am creat un sondaj în grupul Facebook Clubul Femeilor Cochete, în care le rugam pe femei să voteze produsul de machiaj la care nu pot renunța. Deși au fost 11 propuneri, uite cum arată clasamentul final, în care s-au departajat la diferență mare de voturi, 3 produse.

Top 3 produse indispensabile:

  1. Fond de ten
  2. Ruj/ gloss
  3. Tuș/creion ochi

Până aici, ai putea spune că nu ești surprinsă deloc. Cel mai probabil că și tu te așteptai la acest rezultat, că doar vorbim despre cele mai iubite produse de machiaj. Și totuși?

Te-ai întrebat vreodată care este nevoia fundamentală din spatele alegerilor tale în materie de makeup?

De ce anume alegem un anumit produs în defavoarea altuia?

Ce anume ne determină să facem alegerea?

Trebuie să recunosc că m-a fascinat mereu legătura dintre machiaj și starea emoțională a noastră, a femeilor. Pentru că de cele mai multe ori, ne alegem machiajul ca o formă de exprimare a dorințelor și/sau a nevoilor, și nu e de mirare că felul în care alege o femeie să se poarte în lume, spune despre ea, mai mult decât o pot face o mie de cuvinte.

Dar să revenim la clasamentul nostru, și anume, top 3 produse cele mai votate, și să descoperim nevoia din spatele alegerilor!

Fondul de ten – de ce tocmai el? ce rol are acest produs? Știm că el este cel care ne ajută tenul să arate uniform, impecabil și fără imperfecțiuni. Și când tenul e frumos și toate-s ascunse și nimic nu mai este la vedere, și noi ne simțim parcă mai în siguranță și avem mai multă încredere în noi, nu-i așa?

Sesizezi deja vreo asemănare între fondul de ten și nevoia femei de a se simți în siguranță, de a fi protejată, de a-și ascunde vulnerabilitatea și de a părea perfectă în societate? Îți par cunoscute dățile în care, deși în suflet erai la pământ, ți-ai pus o mască de femeie puternică și fericită? Tu ai zâmbit vreodată fals? Cum ar fi ca de azi, să nu mai pui chiar totul pe umerii tăi firavi de femeie și să te arăți exact așa cum ești!? Sensibilă, feminină și autentică! Și fondul tău de ten să nu mai fie o barieră între tine și temerile tale. Pentru că indiferent că alegi sau nu acest produs, ești tot tu, o femeie completă, minunată și unică.

Rujul/ gloss-ul – ce face el? ce rol are? Eu as spune că rujul este produsul care se pricepe cel mai bine să hidrateze buzele, să le accentueze forma și culoarea. Bine, bine. Și care ar fi nevoia din spatele acestei alegeri?

Ce zici de nevoia noastră de exprimare, de a fi auzite, de a fi ascultate și înțelese? Noi, femeile, avem o afinitate aparte pentru comunicare. Ne place să vorbim și o facem ori de câte ori avem ocazia. Și dacă n-o avem, o inventăm. Cât de cunoscut îți sună: vobește cu mine! vreau/trebuie să discutăm! de ce nu vorbești cu mine? spune-mi ce ai! la ce te gândești? …și lista continuă cu succes, atât de lungă, că sigur ar ieși un material special numai cu asta :))

Dacă rujul ar putea să transmită o provocare, cel mai probabil că aceasta ar fi: femeie, vorbește mai puțin și ascultă mai mult! Alege calitatea și nu cantitatea, și în alegerea rujului, dar și în alegerea cuvintelor pe care le folosești. Ce părere ai? 🙂

Tușul/ creionul de ochi – ce rol are acest produs? de ce îl folosim? El este cel care se pricepe cel mai bine să contureze ochii și să accentueze privirea. Și nevoia din spatele acestui produs, care crezi că ar putea fi?

Să fie oare vorba despre faptul că ne dorim foarte mult să fim văzute, remarcate, admirate, apreciate? Pentru tine, cât este de importantă aprecierea celorlalți? Cât preț pui pe părerea celor din jurul tău? Dar pentru ei? Cât valorează părerea ta?

Dacă rimelul ar putea să ne transmită o provocare, ar zice simplu: Tu ești tot ce contează cu adevărat!

Cum arată top 3 produse indispensabile pentru tine?

Care este nevoia/dorința din spatele alegerilor tale?

Pentru că machiajul nu este decât un simplu purtător de cuvânt al emoțiilor care se joacă de cele mai multe ori cu 3 întrebări: Ce simt? cine sunt? cine mi-aș dori să fiu?

Înainte să închiei, te anunț cu bucurie că pe 4 Iunie în București, începe un nou Curs de Makeup. Este un concept propriu, unic în Romania, în care am adus la un loc elemente de dezvoltare personală, coaching, NLP si antreprenoriat.

Mie îmi place să zic că este mai mult decât un curs. Dar nu mă crede pe cuvânt, ci dă click pe link și vezi despre ce este vorba mai exact:

Comments

comments

186 Shares
Share186
Tweet
Pin
Share