unghiiBună,
Monica sunt.

Aşa cum ţi-am promis în materialul anterior, am revenit să-ţi dezvălui cea mai eficientă metodă prin care vei scăpa pentru totdeauna de unghiile roase. După cum bine ştii, eu m-am confruntat cu această “povară” până la vârsta de 24 de ani. Acum am 27. 🙂
S-au împlinit trei ani de cand m-am vindecat.

Ştiu că abia aştepţi să aflii cum am reuşit. Înainte de asta, vreau să-ţi amintesc,  că eu ştiu foarte bine  cum este să te trezeşti dintr-o dată,  fără control asupra mâinilor tale. Fie că te afli într-o discuţie importantă, în mijlocul unei petreceri, în autobuz, la cumpărături, în faţa televizorului sau la cafea cu prietenii, mâna ta ţine neapărat să se facă remarcată. Şi cum altfel, decât aşa cum ştie ea mai bine, prin contact direct cu gura. 🙂

Şi pentru că şi tu te loveşti de această problemă, sunt sigură că deja ai căutat peste tot,  “metode minune” care să te ajute să scapi peste noapte, de prostul obicei. Să nu mai vorbim de faptul că ştii foarte bine, că rosul unghiilor îţi afectează sănătatea şi deschide calea, către multe boli. Nu intru în detalii.

Să revenim la ce te interesează pe tine, şi anume, cum am reuşit eu să am astăzi, unghii frumoase şi sănătoase. Îţi prezint mai jos, cei 4 paşi simpli, pe care îî conţine metoda folosită de mine:

1. CONŞTIENTIZAREA: primul pas pe care îl ai de făcut, este să-ţi dai seama de “ticul” care a pus stăpânire pe viaţa ta şi să te gândeşti foarte bine, cine-i şeful? Tu sau el (obiceiul prost) ? După ce ai răspuns la întrebare şi sper ca răspunsul te include pe tine, vei repeta cu voce tare : ” Eu sunt stăpâna/stăpânul  vieţii mele  şi de astăzi eu decid ce acţiuni permit în viaţa mea”. 

2. ALOCAREA RESPONSABILITĂŢII. Orice funcţie de conducere presupune responsabilitate. Acum că ai stabilit cine deţine supremaţia, nu pot decât să te felicit pentru decizie şi te invit să citeşti următorul pas. Îţi amintesc doar atât: “Ai responsabilitate atât  pentru ceea ce trăieşti, cât şi pentru felul în care arată unghiile tale!”. 

3. JURĂMÂNTUL. Da! Ai citit bine. Aşa cum faci multe promisiuni altor persoane, a venit timpul să te pui pe primul loc în viaţa ta şi să începi cu tine! Fă-ţi promisiuni şi respectă-le! Iţi recomand să-ţi iei angajamentul faţă de tine, în scris şi să-l afişezi astfel încăt, să-l poţi vizualiza în fiecare zi sau de fiecare dată când simţi că ai nevoie.

4. RECOMPENSAREA. Este pasul cel mai aşteptat şi care iţi va oferi satisfacţia cea mai mare.  În ziua jurămăntului, stabileşte-ţi o perioadă în care nu îţi vei mai roade unghiile. Dacă treci cu bine de timpul stabilit, atunci meriţi din plin o recompensă. Poate fi ceva material (ceva ce îţi doreşti foarte mult dar nu te înduri să cheltui banii) sau de ce nu,  o petrecere cu prietenii tăi cei mai buni, în cinstea reuşitei tale.

Cei 4 paşi de mai sus pot fi aplicaţi cu succes, în rezolvarea oricărei probleme cu care te confrunţi. 

Şi dacă totuşi voinţa ta are nevoie de un pic de ajutor, îţi propun să adaugi următoarele variante, în funcţie de categoria din care faci parte:

  • pentru femei: unghiile tehnice sunt o alternativă foarte eficientă şi care te împiedică să-ţi mai rozi unghiile; oferta este foarte bogată şi poţi alege foarte uşor ceva care să ţi se potrivească;
  • pentru copii: abţibildurile pentru unghii, care înfăţişează personajele favorite din desenele animate, sunt o alternativă foarte bună pentru a-i determina pe copii, să se lase de ros unghiile. Alte alternative de succes sunt: recompensarea şi competiţia cu unul dintre părinţi, care are şi el vicii (ex: fumează, se uită la televizor prea mult etc);
  • pentru barbaţi: singura alternativă care vine în completarea celor 4 paşi de mai sus, o reprezintă soluţiile amare, aplicate direct pe unghii.

Acum că ai aflat ce trebuie să faci pentru a avea unghii frumoase şi sănătoase, te provoc să aplici metoda mea în 4 paşi şi să-mi scrii ce rezultate a avut la tine.

Dacă mai ştii şi alte metode prin care poţi scăpa de unghiile roase, te rog să laşi un comentariu mai jos. Sunt multe persoane care se confruntă cu această problemă şi împreună putem găsi soluţii. 

Până data viitoare, te îmbrăţişez cu drag,

Monica.

Comments

comments

29 Shares
Share29
Tweet
Pin
Share