Bine te-am regăsit!asta e
Am revenit cu un articol marca Monica.
🙂

Numai ce am ajuns acasă de la sală. Îţi povesteam într-un articol trecut, că mi-am achiziţionat un nou abonament la aerobic, aşa ca pentru un nou început de an, în stil mare. 🙂

Am fost plăcut surprinsă de fizicul fetelor de acolo, dar mai ales de modul în care erau aranjate. Am exclamat plină de fericire:

“Femeia Cochetă merge la sală!”

Da! Femeia care pune preţ pe ea. Femeia care investeşte în dezvoltarea ei. Atât la exterior, cât şi la interior.

În timp ce mă familiarizam cu salteluţele şi socializam cu oglinda cea mare, am vazut intrând în sală, o femeie frumoasă, aranjată, cu un zâmbet frumos şi cu o fetiţă de vreo 3 ani de mână. Am crezut că a greşit adresa, dar m-am liniştit repede când ea a intrat în vestiar, s-a echipat şi a revenit printre noi, pregătită să înceapă ora de antrenament. Curiozitatea striga în mine:
” Oare ce face de arată aşa bine?”
” Sigur nu mănâncă nimic!”
” Şi fetiţa, este oare copilul ei?”

În timp ce mă străduiam să ţin pasul şi să nu-mi ies din ritm, mai furam câte o privire, spre locul unde se afla ea, femeia cochetă. După ce am căzut la orizontală, transpirată, mi-am spus că nu am cum să plec, fără să intru în posesia secretului pe care îl deţine această femeie. Şi am reuşit! 🙂

Am aflat că o cheamă Elena şi că are 35 de ani. Este măritată, are un job de 9 ore pe zi si vine la sală de trei ori pe săptămână. Fetiţa ei, Bianca, merge la grădiniţă şi are 3 ani. Pentru că nu are cu cine să-şi lase copilul, Elena o aduce şi pe fata ei la sală. Să se obişnuiască cu orele de sport. 🙂

Când am întrebat-o care este secretul ei, a râs şi mi-a răspuns :
“Secretul sunt eu! Mă iubesc şi mă respect şi îi ofer trupului şi sufletului meu, tot ce este mai bun!”
Am ridicat uimită din sprânceană, şi cred că a simţit nevoia să mai facă câteva precizări:
“În urmă cu 6 luni, aveam cu 10 kg mai mult. Sarcina şi-a pus amprenta pe corpul meu şi nu părea că vrea să mă mai părăsească. Într-o zi, m-am săturat să plang şi să aştept minuni şi m-am privit în oglindă. Mi-am spus că eu pot fi mai mult decât atât şi că pot să arăt, cum vreau eu să arăt. De azi, eu stabilesc limitele! Şi uite-mă! Tot ce am făcut a fost să-mi ascult nevoile trupului şi să le corelez cu cele ale sufletului. Acum sunt fericită şi am succes pe toate planurile.”

Şi câtă dreptate are Elena.

Cercetătorii au studiat în detaliu, modul în care frumuseţea fizică, influenţează succesul unei persoane. Persoanele atractive castigă cu uşurintă încrederea oamenilor, sunt mai convingatoare şi ceilalţi îşi doresc să petreacă cât mai mult timp în compania lor. De asemenea, oamenii cu aspect fizic plăcut, dau dovadă de mai multă încredere în persoana lor, ceea ce îi şi face să pară mai atractivi în ochii celorlalţi şi să aibă mai mult succes.

Conform unui studiu realizat în anul 2011, pe un eşantion de 500 de persoane, de ISRA Center, 80% dintre români  se declară mai mult decât mulţumiţi de aspectul lor fizic. Cei mai mulţi care au spus că sunt atractivi din punct de vedere fizic sunt femeile, tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani şi persoanele necăsătorite. Pentru jumătate dintre români, ochii sunt punctul forte, urmaţi de proporţiile corpului şi de aspectul îngrijit al părului. În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, aceştia consideră că foarte important pentru a fi atractivi este alura sportivă.

Tu din ce categorie faci parte? Din cei 80% care sunt mulţumiţi de aspectul lor fizic? Sau din restul de 20%? 

Eu am făcut parte din ambele categorii şi obişnuiam să mă plimb când printre cei 80%, când printre cei 20%. 🙂
Ştiu cum este să te simţi răţuşca cea urâtă. Dar mai ştiu cum este să te simţi şi Afrodita. Eu am ales-o pe cea din urmă.

Şi pentru că vreau să te ştiu în categoria celor care sunt mulţumiţi de aspectul lor fizic, o să-ţi dezvălui care este cea mai simplă metodă.

Tot ce trebuie să faci, este să aplici paşii de mai jos:

  1. Începe! Nu aştepta să fie început de săptămănă, de lună sau să se alinieze planetele. Începe cu tine, de azi şi nu mai amâna!
  2. Continuă! Este pasul în care trebuie să dai dovadă de disciplină. Acum începi să te cunoşti şi să-ţi descoperi limitele. O dată decizia luată, nu te mai întoarce din drum şi nici nu te opri să te întrebi dacă ai făcut bine. Chiar dacă pe traseu vei întălni şi bucurii şi eşecuri, urmăreşte ţinta finală. Ridică-te, scutură-te de praf, pune-ţi zâmbetul frumos pe faţă şi dă-ţi un restart
  3. Valorifică-ţi rezultatele! Urmăreşte recompensele pe care ţi le oferă viaţa în fiecare zi şi nu alerga după recompensa finală. Îmbunătăţeşte-te în mod continuu şi fă din asta un obiectiv.

După ce ai parcurs cei trei paşi, imaginează-ţi cum te vei simţi!
Vei savura fiecare clipă şi fiecare lecţie, pe care viaţa ti-o scoate în cale. Vei simţi cu adevarat că eşti conducătorul propriei tale vieţi.

Tot ce trebuie să faci, este primul pas. Începe!

Te invit să-mi scrii mai jos, din ce categorie de oameni faci parte: din cei 80% sau din cei 20%.

P.S. : Te aştept să-mi laşi un mesaj, cu obiectivele pe care ţi le stabileşti pentru 2013. Împreună vom reuşi să le ducem la bun sfârşit.

Cu drag,
Monica

Comments

comments

78 Shares
Share78
Tweet
Pin
Share